• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Voorbeschouwing Valken’68 – ZOB, zaterdag 23 oktober 2021, aanvang 14.30 uur. Wedstrijdsponsor: Ancora Adviesgroep

  Van hetzelfde laken een pak krijgen!!!

  Zaterdag 23 okrober speelt Valken'68 thuis tegen ZOB (/Zuidoostbeemster). ZOB werd op 1 juli 1956 opgericht, heeft een kleine 800 leden en is voor het derde seizoen actief in de eerste Klasse. De jaren daarvoor speelde zij in de tweede klasse. ZOB was de laatste tegenstander thuis in het door Corona vrij vroeg afgelopen seizoen 2020-2021. Op 3 oktober 2020 boekte Valken’68 op inzet een 1-0 overwinning tegen het beter spelende ZOB. 

  ZOB heeft dit seizoen net als Valken’68 5 punten vergaard uit de eerste 4 competitieduels. ZOB verloor het eerste duel uit van BOL met 2-1, het tweede duel werd er thuis met 4-3 gewonnen van AFC en in het derde duel werd eruit met 2-2 gelijk gespeeld tegen Monnickendam. 

  Vorige week in het vierde duel thuis tegen Velo waren er grote overeenkomsten met het duel dat Valken’68 op dat moment thuis speelde tegen Monnickendam. Het was van hetzelfde laken een pak krijgen. ZOB kwam op een 1-0 voorsprong, kwam daarna tegen 10 man te spelen en kreeg ook nog eens tegen 10 man in de tweede helft de 1-1 om de oren door miscommunicatie in de verdediging. Het puntverlies was onnodig voor ZOB want gedurende de gehele wedstrijd waren de betere kansen voor ZOB.

  Valken’68 verloor afgelopen zaterdag thuis onnodig met 3-4 van Monnickendam. Onnodig puntverlies door een slap begin en miscommunicatie in de Valken’68 defensie. Na een 1-0 achterstand al in de eerste minuut werd halverwege de eerste helft gelijkgemaakt na schitterend voorbereidend werk van de steeds beter in vorm rakende Samet Arikan. Door een penalty vlak voor rust kwam Valken’68 weer op achterstand. Echter er werd ook een speler van Monnickendam uit het veld gestuurd. Rust 1-2. 

  Tegen 10 man kwam Valken’68 door miscommunicatie in de defensie in de tweede helft al snel op een 1-4 achterstand. Een door Marc Langeveld gemiste penalty in de 58e minuut , de 2-4 van Matthijs de Mooij in de 70eminuut en de 3-4door Marc Langeveld  in de negentigste minuut waren naast  een aantal onbenutte kansen de belangrijkste wapenfeiten van Valken’68 in de tweede helft. Het puntenverlies was onnodig.

  Voor beide teams deze middag dus de kans om de misstap van vorige week recht te zetten. Wordt het vanmiddag aansluiten in het linkerrijtje of moet men voorlopig genoegen nemen met een plaats in het rechterrijtje? 

  De derde helft zal in ieder geval weer gezellig zijn!!! Zanger en entertainer John Medley verzorgt vanaf 16:30 uur het muzikale gedeelte.

  Namens het Valken’68 bestuur wensen wij beide teams veel succes, plezier en een sportieve strijd toe deze middag en hopen op een spannende pot voetbal.