• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Ambitie
 • Voorbeschouwing Valken’68 – VOC, woensdagavond 5 juni 2024, aanvang 20.00 uur. Wedstrijdsponsor: Postmus.nl

  Wie mag er naar de finale?

  Woensdagavond speelt Valken’68 om 20:00 uur thuis tegen VOC. VV VOC is onderdeel van RC & VV VOC. Het is de grootste cricket- en de grootste amateur voetbalvereniging van Rotterdam. Het is de halve finale om een plaats in de vierde divisie. Dit jaar speelt VOC in de vierde divisie B. De vier seizoenen ervoor speelde VOC in de voormalige hoofdklasse op zondag. Net zoals dit jaar eindigde VOC de laatste vijf seizoenen in het rechterrijtje.  

  Dit seizoen eindigde VOC als 14e van de 16 in de vierde divisie B en dient er voor het behoud van een plaats in de vierde divisie nacompetitie gespeeld te worden. In de 30 reguliere competitiewedstrijden werden er 31 punten verzameld. Er werd er 9 keer gewonnen, 4 keer gelijk gespeeld en 17 keer verloren. Doelpunten voor 49, doelpunten tegen 77. 

  Afgelopen zaterdag speelde VOC de eerste wedstrijd voor lijfsbehoud. In deze eerste wedstrijd van de nacompetitie won VOC thuis met 3-0 van het Limburgse De Ster. Voor rust was het van beide kanten zeer afwachtend en inspiratieloos. Na rust tapte VOC uit een ander vaatje en domineerde de wedstrijd. Het werd uiteindelijk 3-0 waardoor VOC door mocht naar de halve finale.

  Valken’68 was door de laatste competitiewedstrijd met 0-4 te winnen bij SV Den Hoorn als tweede geëindigd in de eerste klasse C. Valken’68 behaalde 40 punten uit 24 wedstrijden. 12 keer gewonnen, 4 gelijk en acht keer verlies. 43 doelpunten voor en 22 doelpunten tegen.Het was daarmee de hoogst geëindigde periodekampioen en kreeg daarmee vrijstelling voor de eerste ronde en het thuisvoordeel in de halve finale tegen VOC. 

  In een interview van Voetbal in de Bollenstreek vertelt trainer Derek van der Plas het volgende:

  • Trainer Derek van der Plas van Valken ’68 had voorafgaand aan de afgelopen competitie zijn doelstelling helder en duidelijk. Vorig seizoen eindigde zijn team in de subtop van de Eerste Klasse. In de afgelopen versie ging hij voor “een prijs”. Die prijs sleepte de club ook daadwerkelijk binnen. Valken ’68 eindigde op de slotdag op de tweede plaats van de ranglijst in 1C en speelt als gevolg daarvan een wedstrijd tegen VOC uit Rotterdam.
  • Heb je voor komende woensdag een fit team?
  • “We hebben in ieder geval geen grote blessureperikelen. Hier en daar wat spelers met pijntjes waar we voorzichtig mee omgaan. Maar we hebben verder geen problemen op dat gebied. Ook geen schorsingen trouwens.”
  • Het behalen van een prijs is in de vorm van behalen van de nacompetitie gelukt. Je zou woensdag dus achterover leunend kunnen kijken wat er gebeurt…
  • “Wat zou ik dan een slecht voorbeeld en een slechte sportman zijn. Natuurlijk was ik blij toen we na die 4-0 zege bij Den Hoorn de nacompetitie bleken te hebben gehaald. Maar nu we zo ver zijn, willen we die nacompetitie winnen ook.”

  Namens het Valken’68 bestuur wensen wij woensdagavond beide teams veel succes, plezier en een sportieve strijd toe en hopen op een spannende pot voetbal.