• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Voorbeschouwing Valken’68 – Velo, zaterdag 2 oktober 2021, aanvang 14.30 uur. Wedstrijdsponsor H. Star Bloemengroothandel BV.

  Kijken waar we werkelijk staan.

  Zaterdag 2 oktober speelt Valken'68 1 haar tweede competitiewedstrijd en wel thuis tegen Velo uit Wateringen. De voetbaltak van de SV VELO (afkorting van Verdedig En Loop Op) was de basis voor de huidige OMNI-vereniging VELO. Zij werd op 14 juli 1930 opgericht. Velo is voor het derde seizoen actief in de eerste Klasse. Vorig seizoen stond Valken’68 1 – VELO 1 op het programma, maar beide wedstrijden werden vanwege Corona niet gespeeld. In het seizoen 2018/2019 speelde Valken’68 1 voor het laatst in competitieverband tegen Velo en nog wel in de tweede klasse C. In eigen huis werd het op 6 oktober 2018 0-2 en uit op 18 mei 2019 was de uitslag 1-1. VELO was dus een lastige tegenstander toendertijd.

  VELO en Valken’68 zijn vorige week uitstekend aan de competitie begonnen. VELO won met 3-1 van Voorschoten’97. Op de 3-1 nederlaag viel volgens Voorschoten’97 trainer Theo Ducaneaux niets af te dingen. ,,Veel spelers gaven niet thuis en we hebben ons eigen spel niet kunnen spelen. Dan moet je er niet gek van staan opkijken dat je een nederlaag moet accepteren.” Een verdiende zege dus tegen een Voorschoten’97 wat in de voorbereiding op de competitie lekker leek te draaien.

  Valken’68 won afgelopen zaterdag in Amsterdam met 1-3 van AFC 1 (zaterdag). In het vorige seizoen startte Valken’68 de competitie ook tegen AFC, maar dan met een thuiswedstrijd. Omdat AFC toen een maatje te groot was, ging de eerste wedstrijd kansloos verloren met 3-0. Nu dus een 1-3 winst op AFC en nog wel uit. Het kan verkeren. Met een matige voorbereiding achter de rug, geblesseerde en van vakantie terugkomende spelers, was deze uitwinst voor menig kenner een aangename verrassing. Trainer Alan Campfens: “Het blijkt maar weer dat een stroeve voorbereiding niet alles zegt. Ik denk ook dat die stroefheid deels te verklaren was en we hebben er ook van geleerd. Dan is het vervolgens prettig dat je dan op het juiste moment thuis geeft. Ik noem dit een fantastische teamprestatie waarin ik veel bereidheid heb gezien om voor elkaar te werken. Mijn ploeg toonde zich weerbaar en dat toch tegen een ploeg die zichzelf inschat hoog te eindigen. Dat zou natuurlijk ook kunnen, maar van de ploeg van vorig seizoen was ik meer onder de indruk.” 

  Vanmiddag dus Valken’68 1 – VELO 1. Na de winstpartijen van vorige week is het voor beide teams vanmiddag “Kijken waar we werkelijk staan”.

  Namens het Valken’68 bestuur wensen wij beide teams veel succes, plezier en een sportieve strijd toe deze middag en hopen op een spannende pot voetbal.