• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Ambitie
 • Voorbeschouwing Valken’68 – TAC’90, zaterdag 18 mei 2024, aanvang 14.30 uur. Wedstrijdsponsor: Botermans Elektrotechniek B.V.

  Wat wordt het? Belangen zijn voor beide groot. 

  Aanstaande zaterdag speelt Valken’68 thuis tegen TAC’90. TAC’90 is relatief een nieuwe tegenstander voor Valken’68 op het Duyfrak. Tac’90 speelde tot en met het vorig seizoen op zondag en is pas voor het eerste jaar actief in de eerste klasse C. op zaterdag. In de seizoenen 20/21 en 21/22 speelde TAC’90 in de hoofdklasse op zondag en in het seizoen 22/23 in de eerste klasse B op zondag. TAC’90 staat momenteel 10e en heeft nog punten nodig om zich veilig te spelen.

  Afgelopen zaterdag speelde TAC’90 thuis tegen Die Haghe. Het werd 1-1. Volgens Haaglanden voetbal een terechte uitslag. De neuzen stonden na een roerige week weer dezelfde kant op bij degradatiekandidaat Die Haghe, er werd gestreden voor elke meter kunstgras. De 0-1 voorsprong – behaald vlak voor rust – werd met veel inzet verdedigd, totdat gastheer TAC’90 in de negende minuut van de blessuretijd toch de gelijkmaker tegen de touwen joeg. Mede door dit doelpunt en de winstpartij van sv Den Hoorn is Die Haghe gedegradeerd uit die prachtige eerste klasse C en wacht het volgend seizoen een uitdaging in de tweede klasse.

  Valken’68 speelde afgelopen zaterdag tegen Forum Sport uit. Het werd een onverdiende 2-1 nederlaag. Volgens Leiden amateurvoetbal had Valken’68 niet mogen verliezen bij de kampioen. De verliezende goal viel in de negende minuut van de blessuretijd. Forum Sport beperkte zich vanaf het begin tot countervoetbal en kwam voor rust op 1-0.Na de pauze was Valken de bovenliggende partij. Matthijs de Mooij had de 1-1 moeten maken maar produceerde een slap rollertje. Jesper Slootweg stond er nog beter voor maar slaagde er niet in een strafschop in een doelpunt om te zetten. Het was wachten op Dunke Lagerberg die in de 77e minuut raak kopte uit een hoekschop, 1-1. Daarna was er één ploeg die jacht maakte op de overwinning: Valken’68. Er ontstonden legio hachelijke momenten in de zestien van Forum Sport, maar de bal viel nooit goed. De thuisclub handhaafde zich op het tandvlees en kreeg de onverdiende overwinning in de schoot geworpen. Een te korte terugspeelbal werd een prooi voor invaller Jesse de Graaf die de 2-1 intikte.

  Valken’68 staat momenteel 3e maar kan nog stijgen naar de tweede plaats en daarmee een (vervangend) periodekampioenschap binnenslepen.

  Voor beide teams staat er zaterdagmiddag dus genoeg op het spel.

  Namens het Valken’68 bestuur wensen wij beide teams veel succes, plezier en een sportieve strijd toe en hopen op een spannende pot voetbal.