• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Ambitie
 • Voorbeschouwing Valken’68 – SV Honselersdijk, zaterdag 25 november. Wedstrijdsponsor: Janssen Flowers B.V.

  Aanstaande zaterdag speelt Valken’68 thuis tegen SV Honselersdijk. Het eerste elftal van SV Honselersdijk is al jaren een geduchte tegenstander van Valken’68. Dit seizoen staan beide ploegen na zeven wedstrijden in het linker rijtje. Momenteel staat SV Honselersdijk 4e met 13 punten uit 7 wedstrijden en Valken’68 staat 7e met 12 punten. Een gering verschil in punten dus. Wie deze middag wint is spekkoper, want dat betekent aansluiting houden met de kopgroep. Aansluiting houden met de kopgroep omdat koploper SV Wippolder met een wedstrijd meer gespeeld op 16 punten uit 8 wedstrijden staat en zaterdag vrij is. En de nummer 2 Forum Sport speelt tegen de nummer 5 FC Skillz. Verliezen betekent echter dat je waarschijnlijk afzakt naar het rechter rijtje tot net boven de P/D streep. Een belangrijk potje dus.

  SV Honselersdijk heet tot nu toe vier keer gewonnen, één keer gelijk gespeeld en twee wedstrijden verloren. Verloren werd er van het sterk acterende Forum Sport (0-4) en van LFC (3-1). Niet de geringste tegenstanders om van te verliezen. Afgelopen zaterdag boekte SV Honselersdijk een thuisoverwinning van 1-0 op Die Haghe. Volgens Haaglanden Voetbal: “Het was het een wedstrijd met twee gezichten onder erbarmelijke weersomstandigheden. De thuisploeg SV Honselersdijk speelde in de eerste helft beter en scoorde en Die Haghe was veel beter in de tweede helft en wist het net niet te vinden. Daarom won gastheer SV Honselersdijk met 1-0”. Doelpuntenmaker was natuurlijk de voor Valken’68 niet onbekende Tom van Veen.

  Valken’68 was de vorige competitieronde vrij en speelde haar laatste competitiewedstrijd twee weken terug thuis tegen VELO. Deze werd met 1-0 gewonnen. Doelpuntenmaker Nick Guijt. Afgelopen dinsdagavond speelde Valken’68 nog wel voor de beker. In een na negentig minuten onbeslist duel (2-2) tegen zondag tweedeklasser Antibarbari uit Rotterdam op een zware, door de regen doordrenkte grasmat, werd het duel beslist door het nemen van penalty’s. Na zeven penalty’s eindigde de penaltyreeks in 5-6 voor Valken’68. De laatst benutte penalty werd binnengeschoten door Samir Foudal. Een tweetal Valken’68 spelers, Sammy Zandbergen en Jelle van den Oever, moesten voortijdig geblesseerd het veld verlaten. Het is nog even afwachten of zij zaterdag weer wedstrijdfit zijn.

  Valken’68 zal de steun van het publiek als twaalfde man zeker nodig hebben.

  Namens het Valken’68 bestuur wensen wij beide teams veel succes, plezier en een sportieve strijd toe zaterdagmiddag en hopen op een spannende pot voetbal.