Voorbeschouwing: Valken’68 – RKAV Volendam zaterdag 31 oktober 2015

Voorbeschouwing: Valken’68 – RKAV Volendam zaterdag 31 oktober 2015

Aanstaande zaterdag speelt Valken’68 tegen RKAV Volendam. Aanvang: 14.30 uur.

RKAV Volendam is een onbekende tegenstander voor Valken’68. Niet qua naam want vele nationale voetbaltalenten kwamen reeds voort uit deze vereniging, o.a. Wim Jonk, Gerrie en Arnold Muhren. RKAV Volendam is de in 1978 afgesplitste amateurtak van het in 1920 opgerichte Rooms-Katholieke (RKSV) Volendam. De andere afgesplitste tak is natuurlijk FC Volendam. Sinds de afsplitsing in 1978 is er altijd een sterke relatie geweest tussen de FC- en RKAV Volendam. Dit is in de afgelopen jaren met name tot uitdrukking gekomen in een gezamenlijke jeugdopleiding en een gezamenlijk gebruik van accommodaties, welke ook aan elkaar gelegen zijn.

Zowel Volendam als Valken zijn de competitie niet goed begonnen. De weinige punten die beide ploegen tot nu toe haalden werden geboekt tegen dezelfde twee tegenstanders: ARC en Forum Sport. Volendam staat laatste met vier punten uit de eerste zeven wedstrijden laatste. Van die vier punten werden er drie verdiend in de laatste competitiewedstrijd. Thuis werd verdiend gewonnen met 2-1 van Forum Sport door een afstandschot van 25 meter in de eerste helft en een prima uitgespeelde aanval in de tweede helft. Druk op het Volendam doel leidde 10 minuten voor tijd nog tot de tegentreffer (eigen doelpunt) van Forum Sport.

Valken heeft 6 punten, twee wedstrijden gewonnen, 5 verloren. De laatste wedstrijd tegen Alexandria’66 ging uit met 3-0 verloren. Het zelf niet benutten van kansen en efficiente countergoals van Alexandria deed de mannen van Valken trainer Gerard de Geus de das om. Valken moet vanmiddag winnen en er zal een keuze moeten worden gemaakt tussen vol druk zetten of toch enigzins met de handrem op spelen. Niet voor niets heeft Valken relatief veel tegendoelpunten om de oren gehad. Maar ja, om te winnen moet je scoren. Met een gelijkspel schieten beide ploegen niet veel op.

Namens het Valken’68 bestuur wensen wij beide teams veel succes, plezier en een sportieve strijd toe deze middag en hopen op een spannende pot voetbal. Na afloop van de wedstrijd is er in ieder geval de gelegenheid om in oktoberstemming, muzikaal entertainment met een hoog Duitse gezelligheids-gehalte, de overwinning te vieren of de kater weg te spoelen. Jetzt geht’s los!

By |2017-02-07T18:12:04+00:00oktober 28th, 2015|oud, Voorbeschouwing|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: