• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Voorbeschouwing Valken’68 – BOL, zaterdag 14 mei 2022, aanvang 14.30 uur. “Wedstrijdsponsor”: Arco Fleurs

  Zaterdag 14 mei speelt Valken'68 thuis tegen BOL uit Broek op Langedijk. Het eerste elftal van BOL  speelt vanaf de promotie in het seizoen 2017/18 alweer voor het vierde jaar in de eerste klasse. Twee jaartjes eerder als Valken’68 dus. BOL heeft in competitieverband nog niet op het Duyfrak gespeeld. De laatste wedstrijden van Valken’68 tegen BOL eindigden beide keren in Broek op Langedijk in een 2-2 gelijkspel. In beide wedstrijden had Valken’68 moeite met de spelhervatting uit dode spelmomenten. De kopkracht van BOL was daarbij een gevaarlijk wapen.

  Bol staat momenteel vierde met 32 punten uit 22 wedstrijden. Een puntje meer als Valken’68. Agelopen dinsdagavond wist BOL met overtuigende cijfers van Argon te winnen (4-1). Het zwalkende Argon was geen partij voor het fel startende BOL. Een vroege voorsprong uit een vrije trap en bij rust al 3-0.

  De zaterdag ervoor werden er ook 3 punten gehaald tegen Velo uit (1-3). Een stand die ook al bij rust op het bord stond. BOL verdiende de overwinning op Velo op basis van strijdlust en het beter benutten van de kansen.

  Valken’68 verloor de laatste twee competitiewedstrijden tegen Voorschoten’97 en Zwaluwen’30 en zakte van de vierde plaats naar de zesde plaats. De laatste wedstrijd afgelopen dinsdagvond in Hoorn tegen laagvlieger Zwaluwen’30 was van Valken’68 kant weinig verheffend. In het eerste kwartier was Valken’68 niet echt bij de les. Een vroege 1-0 achterstand door een foute breedtepass was een magere afspiegeling als ruststand. Valken’68 herstelde zich daarna wel maar wist aanvallend weinig te creëren. Bij een snelle uitval in de 63e minuut werd de eindstand van 2-0 bereikt.

  Met nog vier wedstrijden te gaan staat Valken’68 met 31 punten 8 punten hoger dan het op een p/d plek staande Die Haghe(12e). Om echt veilig te zijn zou winst of een gelijkspel vanmiddag mooi zijn. Een behoorlijk aantal punten uit de laatste vier wedstrijden zou zelfs nog een kans op p/d wedstrijden naar de hoofdklasse kunnen opleveren. Alles is dus nog mogelijk.

  Valken’68 zal de steun van het publiek als twaalfde man zeker nodig hebben. 

  Wedstrijdsponsor ARCO Fleurs

  De derde helft

  De derde helft zal in ieder geval weer gezellig zijn!!! De Zingende Barmannen zullen na de wedstrijd de derde helft verzorgen.