• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Ambitie
 • Verplichte clubondersteuning Valken'68: Met Elkaar & Voor Elkaar!

  Vele handen maken licht werk

  Valken'68 is er voor iedereen en ook door iedereen! Valken'68 zijn we samen en doen we samen!

  We zijn blij met al onze vaste vrijwilligers die al veel taken vervullen. Er blijven nog genoeg leuke dingen te doen binnen de club. Als iedereen een kleine taak op zich neemt is het voor iedereen een kleine moeite. Dan kunnen we allemaal een drankje drinken aan de bar en genieten van mooie wedstrijden en trainingen en andere activiteiten op een mooi en goed onderhouden sportpark. Voor iedereen is wel een taak te vinden die hij of zij leuk vindt om te doen. Hierbij kun je denken aan het draaien van een bardienst, het helpen op een klusdag om het park/de gebouwen te onderhouden, het fluiten van (jeugd)wedstrijden, een ochtend of middag het visitekaartje van de club zijn als gastheer/gastvrouw commissiekamer.

  Het inschrijven voor veel van deze taken moet voor 1 november via de voetbal.nl app gedaan worden door de leden.

  Voor andere taken houdt de organisator een lijst bij met de personen die geholpen hebben en geeft dit door aan de administratie van de verplichte clubondersteuning. Zij verwerken dit. Als je voldoende clubondersteuning gedaan hebt kun je dit terugzien in de app.

  Spelregels verplichte clubondersteuning:

  • ‘Vaste’ vrijwilligers zijn vrijgesteld van verplichte clubondersteuning (bijvoorbeeld: trainers, leiders, vaste kantinemedewerkers, etc)
  • Ieder spelend lid of de ouders, broers, zussen, opa en oma's  van in een bondsteam spelend lid of minioor van Valken'68 (die dus nog geen andere vrijwilligerstaak doet) levert een bijdrage aan onze club middels het verrichten van ‘clubondersteuning’. Deze bijdrage bedraagt 8 uur vrijwilligerswerk per jaar (=8 punten)
  • Onder de 18 jaar kan geen bardienst worden gedaan
  • Voor bardiensten en scheidsrechterstaken is het de bedoeling om minimaal de helft van je taken voor de winterstop in te vullen in de voetbal.nl app
  • In seniorenteams spelende leden zullen dagdelen bardienst toegewezen krijgen.Deze hoeven niet in de voetbal.nl app te worden ingevuld.
  • Kom je bij een verplichte clubondersteuning taak niet opdagen dan word je gebeld. Kom je dan nog niet, dan krijg je een wegblijf-boete van € 75,-. Deze wordt direct opgelegd na het eerstkomende weekend na afwezigheid. Vanaf die tijd is betreffende lid ook niet speelgerechtigd voor een wedstrijd van Valken'68, tot het tijdstip dat de boete is voldaan.
  • Wanneer leden echt niet in de gelegenheid zijn om verplichte clubondersteuning te verrichten, kost dit € 75,- euro per seizoen. Dit dient voldaan te worden voor 1 januari.

  Uitleg voetbal.nl app:

  Handleiding installatie en gebruik voetbal.nl app.

  • Installeren voetbal.nl app, klik hier.
  • Invullen voorkeurstaak en beschikbaarheid voor de verplichte clubondersteuning, klik hier.

  De verplichte clubondersteuning zal voor ons allemaal even wennen zijn. Uiteraard zullen er wat opstart uitdagingen zijn. We zullen uiteraard evalueren of het op deze manier werkt en hoe we kunnen verbeteren.