Valse start Valken’68: 1-3 verlies tegen RCL.

Valse start Valken’68: 1-3 verlies tegen RCL.

 

Zaterdagmiddag begon Valken’68 aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen het 90 jarige RCL. De wil om goed te beginnen straalde van de gezichten af. Al in de 2e minuut leek alles mee te zitten. Een voorzet van Lars van Bommel beland bij spits Robbert van Delft op de rand van de zestien. Op het moment dat Robbert van Delft de bal richting de goal probeert te drijven, krijgt RCL verdediger Max Glasbeek de bal tegen de arm. Penalty is het onverbiddelijke oordeel van scheidrechter Switser. Feilloos binnengeschoten door Robbert van Delft 1-0. Een mooier begin is niet mogelijk. Misschien wel te mooi, want een gretig en fysiek dominerend Valken’68 kende de eerste 40 minuten te weinig rust aan de bal om het duel vroegtijdig te beslissen. En wanneer je te gretig bent, kan het ook fout gaan. Een onnodige gele kaart voor Arjan Haasnoot in de 40e minuut had de alarmbel moeten laten rinkelen. Slechts 2 minuten later was het te laat. Een tweede wat ongelukkige en snel gegeven gele kaart betekende einde wedstrijd voor Arjan Haasnoot.

 

De rust werd gehaald met de 1-0 voorsprong zonder dat RCL echte kansen in de wedstrijd had gehad. Rust.

Klik hier voor de foto’s van Gerrit van der Nagel

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij

En als het tegenzit, zit het ook echt tegen. Een mislukte corner, de 1e van RCL, eindigde in de 48e minuut bij toeval voor de voeten van Nick van Bemmel. Zijn zondagsschot van ruim 20-25 meter betekende de 1-1. Wie dacht dat RCL Valken de duimschroeven zou aandraaien bij het elf tegen tien kwam bedrogen uit. Valken kreeg o.a. via Jaco van der Bent in het begin van de tweede helft goede kansen op de 2-1. Foute timing van de Valken defensie leverde RCL in de 67e minuut via een spaarzame aanval een kopbal van Thom Wijnalda een 1-2 voorsprong op. Valken ging hierna verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Een aantal corners voor Valken waren het gevolg. Trainer Arie van Duijn bleef de gelijkmaker zoeker en bracht de slimme “good old” Ronald Kuijt in om nog meer druk te zetten. De door hem verlengde kopbal op een voorzet van Sven Boonstoppel leek te eindigen in de gelijkmaker van Jaco van der Bent. Zijn prima hard ingeschoten schot werd echter op voortreffelijke wijze over getikt door RCL keeper Andrew Bontje. De haast en de gretigheid om toch nog de gelijkmaker te maken luidde in de blessuretijd nog de 1-3 in. Een foutje in de Valkendefensie bij de opbouw werd afgestraft door Nick van Bemmel (1-3). Met wat meer rust, wat minder gretigheid had het misschien deze middag anders afgelopen. Al met al een harde les aan het begin van deze competitie met een valse start voor Valken tot gevolg.

Statistieken

Scoreverloop Valken’68 – RCL 1-3 (1-0). 2e minuut Robbert van Delft (penalty) 1-0, 48e minuut Nick van Bemmel 1-1, 67e minuut Thom Wijnalda 1-2, 90e minuut Nick van Bemmel 1-3

Valken’68 RCL
Gele kaart Matthijs de Mooij Nick Permanand, Ruben Leugerink
Rode kaart Arjan Haasnoot(2xgeel)

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander Van Duijn, Mark van der Plas, Arjan Haasnoot, Danny Boere, Stefan van der Plas, Lars van Bommel(72e Artjan van der Plas), Mathijs de Mooij. Robbert van Delft(57e Sven Boonstoppel), John van Rijn(82e Ronald Kuijt), Jaco van der Bent.

Opstelling RCL: Andrew Bontje, Gwen Koet, Frank Hillebrand, Max Glasbeek(46e Patrick v/d Spoel), Robin Brasker, Nick van Bemmel, Nick Permanand, Ruben Leugerink(78e Mark v/d Tak), Tom Wijnalda, Renaldo Nagtegeller, Nick Scheurwater(84e Nicky Guijt)

Zaterdag 10 september 2016 speelt Valken’68 1 uit tegen HVC’10 (Hoek van Holland), aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.

By |2017-10-16T22:04:22+00:00september 4th, 2016|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: