• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
  • Ambitie
  • Valken’68 zet ongeslagen reeks voor en klimt naar vierde plek

Mede dankzij een hattrick van Samet Arikan won Valken’68 met 4-2 van Die Haghe en nam het met deze uitslag steeds verder afstand van de gevreesde zone. Een verdiende uitslag al werd het na rust alsnog oppassen geblazen.

De kansen waren in de eerste fase voor de Valkenburgers. Na 11 minuten was het Marc Langeveld die na een pass van Jaco van der Bent de bal in het zijnet schoot. Even later moest de Haagse doelman handelend optreden op een schot van Zandbergen en de bal tot corner te verwerken. Diezelfde Zandbergen probeerde kort daarvoor de bal vanaf randje zestien in de hoek te schuiven na een fraaie combinatie. Zijn schot miste echter kracht en was een eenvoudige prooi voor doelman Van Splunteren.

Na 25 minuten zocht doelman Joris van Harmelen met een snelle uittrap de diepgaande en de buitenspelval omzeilende Marc Langeveld te bereiken. Zijn op maat gegeven voorzet kwam op het hoofd van Arikan. Helaas voor Valken’68 kopte hij de bal net naast. Kort daarna was daar dan wel de meer dan verdiende voorsprong. De op links weggestuurde Rody Redel wist met een lage voorzet de geheel vrijstaande Langeveld te bereiken. Een koud kunstje voor de aanvoerder van de Valkenburgers.

Nog maar net bekomen van de 1-0 lag de 2-0 ook al in het net. Na slordig balverlies van Die Haghe kon Arikan de bal oppikken. Na een combinatie met Langeveld wist Samet Arikan met een fraai lobje de doelman te verschalken.

Tot deze stand had Die Haghe nog geen kans gehad al gaf Valken’68 wel tot ongenoegen van trainer Campfens teveel hoekschoppen weg. Wel brak hierna een slordige fase aan waardoor Die Haghe beter in het spel kwam en toch de 2-1 wist te produceren. Een afstandsschot belandde na een redding van Van Harmelen voor de voeten van Aoulad Said. Met derhalve een 2-1 ruststand als gevolg.

Die Haghe kwam fel uit de rust maar die fase was van korte duur want binnen 10 minuten wist Valken’68 uit te lopen naar 4-1. Door gebrek aan organisatie achterin kon Arikan de zestien in snellen en in zijn poging de doelman te omspelen was het dezelfde doelman die Arikan even klemvast hield. De uitstekend leidende scheidsrechter Van Lith kon niets anders dan de bal op de stip te leggen. Eerste keus penaltynemer Langeveld gunde de eer aan Arikan en deze wist de doelman in de verkeerde hoek te sturen. Vijf minuten daarna maakte Arikan zijn hattrick gestuurd. Diep gestuurd kon hij heel eenvoudig de bal in het doel van Die Haghe schuiven.

Hierna brak een heel slordige fase aan waarin de Valkenburgers het wel leken te geloven en ze Die Haghe teveel in het spel lieten komen. Twintig minuten kwam er nog wat hoop in de harten van Die Haghe toen een tegendraadse kopbal van Aoulad Said in de verre hoek achter Van Harmelen wist te verdwijnen. Gelukkig voor de Valkenburgers waren de aanvallers van Die Haghe erg slordig met de mogelijkheden voorin al wisten zij nog wel de paal te raken. Aan de andere kant had invaller Huig van Duijn de uitgelezen mogelijkheid de marge weer op 3 te zetten. Maar zijn schot na een puntgave voorzet van Langeveld ging net naast.

Gescoord werd er dus niet meer en de eindstand van 4-2 bleef op het scorebord staan. Een prima overwinning van de Valkenburgers die zich nu koploper van de brede middenmoot was noemen en het gat naar de beruchte P/D plek naar negen punten zag groeien.

Een gesprek met normaliter linksback Rody Redel maar nu over zijn andere rol vandaag in het elftal

“Ik speelde vandaag in de ruit op het middenveld in een iets aanvallender rol. Tegenstander speelde 4-4-2 met veel ruimte achter de centrale verdedigers en de backs. Daar kon ik wel een paar keer overheen klappen en zoals de 1-0 op Langeveld. Ik vond het wel een lekkere rol. Iets anders dan linksback dus prima!” Naast de linksbackpositie is de linksbuitenpositie ook geen vreemde rol voor de veelzijdige Redel dit seizoen. “Dat is misschien een kracht maar misschien ook een valkuil voor deze rol aan de linkerkant. Deze rol bevalt met prima maar op linksback voel ik me goed.”

Redel over de het spel na rust: “Tweede helft kwamen we goed uit de startblokken. Eerst kwartier scoren we twee keer. Daarna werd het lastiger. Die Haghe gaat opportuun spelen met de lange bal. In principe deden wij dat toen ook dat was wel minder van ons. Maar goed, we trekken hem over de streep en blij met drie punten. Een heel belangrijke wedstrijd.”

“We zitten in een goede flow en zijn nu acht wedstrijden ongeslagen en niet meer naar beneden maar voorzichtig naar boven kijken” aldus de 24-jarige alleskunner van Valken’68.

Klik hier voor meer foto’s van Saam de Mooij

Opstelling Valken’68: Van Harmelen, Van Duijvenvoorde, Van Egmond, Kuijt, Redel, De Mooij, Van der Bent(Huig van Duijn), Zandbergen, Langeveld, Cooper, Arikan (Hasan Erdogan)