• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
  • Ambitie
  • Valken’68 verliest met 3-4. Een goed begin is……?

De voorbeschouwing van de wedstrijd Valken’68 – V.V. Monnickendam, met de titel een goed begin is het halve werk, was niet bij de spelers van Valken’68 goed doorgedrongen. Al na 1 minuut spelen lag de bal aan het verkeerde kant in het netje. Een zakelijke relatie met verstand van bier, altijd welkom bij de Valkenburgers, zei: “Ze lijken wel niet wakker”. Zo was het inderdaad. Slap ingrijpen op het middenveld, niet scherp zijn in de verdediging, leverde in de 1e minuut voor Monnickendam de treffer op van Jim Visser (0-1). Deze Jim Visser zou de hele wedstrijd een plaag blijven voor de Valken’68 defensie.

Toch kreeg Valken’68 in de open wedstrijd genoeg kansen. Een geweldige passeerbeweging van Samet Arikan met een strakke voorzet van rechts, leverde in de 17e minuut de gelijkmaker op van Marc Langeveld, die de bal bij de tweede paal kon binnen tikken (1-1). Kansen op een eerdere gelijkmaker daarvoor voor Samet en Matthijs de Mooij, mikte net naast de verkeerde kant van de paal, waren onbenut gebleven. Valken’68 drong de eerste helft via de goed spelende Jaco van der Bent en de steeds beter in vorm komende Samet Arikan aan op een tweede treffer voor rust. Miscommunicatie in en verkeerd ingrijpen van de Valken’68 defensie leverde Monnickendam echter een penalty op. Kik Braspenning benutte hem (24e 1-2). Vlak voor rust kwam Monnickendam met 10 man te staan, een slaande beweging van Donny Reugenbrink werd met rood bestraft. Rust 1-2.

Met Huig van Duijn voor Jan de Bruin startte Valken’68 de tweede heft op zoek naar de gelijkmaker. Verwarring en matig ingrijpen bij twee uitvallen van Monnickendam leverde het met 10 man spelende Monnickendam in de 52e en 55e minuut via Jim Visser de 1-3 en 1-4 op. Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld, want in 58e minuut kreeg Valken’68, na het neerhalen van Samet Arikan in de zestien, de kans om via een penalty langszij te komen. De door Marc Langeveld genomen strafschop werd echter gekeerd door de deze middag uitstekend keepende Dani Koster. Na het missen van de strafschop viel in de 70e toch de 2-4. Een voorzet van rechts kwam via Jaco van der Bent terecht bij Matthijs de Mooij, die de 2-4 binnen prikte. Het werd wachten op de 3-4. Deze viel te laat, pas in de 90e, voorzet van Jaco van der Bent van links op de bij de tweede paal opduikende Marc Langeveld (3-4). Een gelijkspel was niet meer haalbaar. Het werd een onnodig 3-4 verlies omdat eigenlijk van het begin af aan achter de feiten werd aangelopen door ontbrekende scherpte en/of miscommunicatie.

Klik hier voor meer foto’s van Saam de Mooij.

Opstelling Valken’68: Joris van Harmelen, Gert Ravensbergen (86e Mike Zwijnenburg), Chris de Lange Brian van Noort, Peter Kuijt, Matthijs de Mooij, Jaco van der Bent, Jan de Bruin (46e Huig van Duijn), Marc Langeveld, Sammy Zandbergen en Samet Arikan.