• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Valken’68 verliest maar toont karakter!!!!

  De keuze voor de basis elf tegen Voorschoten’97 was voor trainer Alan Campfens een makkie. Met Jaco van der Bent en Marc Langeveld geblesseerd, keeper Joris van Harmelen en Huig van Duijn afwezig, werd de bank opgevuld met jeugdige talenten Thijs Scheffer, Ilja de Vries en Chris Volwater. Velen dachten vooraf dat Valken’68 aanvallend niet veel in de melk te brokkelen zou hebbent egen Voorschoten’97 door het gemis van Marc, Jaco en Huig. Niets was minder waar. Valken’68 schepte en kreeg kansen genoeg deze middag. De eerste twee kansen in de wedstrijd waren voor Valken. Samet Arikan schoof de bal net voorlangs en een mooie aanval via Matthijs de Mooij, Samet Arikan eindigde via de inzet van Rody Redel tegen de kruising. Toch was het Voorschoten’97 dat via een van rchting veranderde corner wat gelukkig aan de leiding kwam in de 20e minuut. Marvi Zijl kreeg op een wat gelukkige wijze de bal vlak voor de doellijn voor de voeten (0-1). Twee minuten later was een ongelukkige aanname, de bal stuiterde iets te ver weg van de voet van keeper Jordi Blikman, de aanleiding tot de 0-2. Thom Wijnalda was er als de kippen bij om de ongelukkige aanname aftestraffen. Rust 0-2.

  Na de rust bleef de voor het eerst weer gestarte Chris de Lange achter in de kleedkamer en Jelmer van Egmond kwam in de ploeg. De 0-3 van Nicky Guijt in de 55e minuut leek aan de aspiraties van Valken’68 om terug in de wedstrijd te komen een eind te maken. Slechts 4 minuten later kopte Matthijs de Mooij uit een corner bij de tweede paal raak en ging Valken’68 alsnog op zoek naar de aansluittreffer. De 1-4 van Ronnie de Roode in de 63e minuut bij een snelle counter veranderde het spelbeeld niet. Valken’68 bleef op karakter vechten en kreeg meerdere kansen ( Matthijs de Mooi, Sammy Zandbergen).  De inzet van Joshua Cooper uit een voorzet van de ingevallen Ilja de Vries leverde in de 72e minuut de 2-4 op. Een spannend laatste kwartiertje waar velen op de 3-4 zaten te wachten was wat restte. De 3-4 en misschien wel de 4-4 vielen niet. Voorschoten had het betere voetbal laten zien, maar Valken’68 dwong op karakter minimaal net zoveel kansen af.

  Aanstaande dinsdagavond mei speelt Valken’68 1 uit tegen Zwaluwen 30 (Hoorn), aanvang 20:00 uur. Zaterdag 14 mei speelt Valken’68 1 thuis tegen BOL, aanvang 14:30 uur.

  Klik hier voor meer foto’s van Saam de Mooij

  Opstelling Valken’68: Jordi Blikman, Pepijn van Duijvenvoorde, Chris de Lange (46e Jelmer van Egmond), Brian van Noort, Peter Kuijt, Matthijs de Mooij, Samet Arikan, Sammy  Zandbergen, Rody Rede l 64e Ilja de Vries), Joshua Cooper, Hasan Erdogan.