• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Onbeslist !!! Valken’68 – VELO 2-2.

  Na de toch wel verassende winstpartij van verleden week tegen AFC uit, was het vandaag voor beide ploegen de vraag waar staan we. Immers VELO had ook zijn eerste wedstrijd toch wel verassend gewonnen tegen Voorschoten’97. Het duel deze middag eindigde in een 2-2 en beide ploegen konden terugkijken op een goede wedstrijd. Voor rust had Valken’68 de kans moeten benutten om uit te lopen naar een geflatteerde 3-1 of 4-1 voorsprong. Na afloop van de tweede helft mocht Valken’68 de handjes dichtknijpen dat het maar 2-2 was gebleven na de 2-1 voorsprong met rust.

  VELO kwam in de 6e minuut via een snelle aanval op de rechterkant op voorsprong. Ricky van Mierlo kwam voor zijn man en rondde de voorzet van Joey Kouters beheerst af (0-1). De 1-1 volde snel. Een prima steekbal van “Man of the Match” Matthijs de Mooij leverde via de zeer goed spelende nr. 10 Joshua Ryan Cooper de gelijkmaker op (1-1). Net na het eerste kwartier kwam Valken’68 op een wat gelukkige wijze op een 2-1 voorsprong. Een harde voorzet van rechts werd in eigen doel gewerkt door Rick Das. 

  Het werd een open wedstrijd voor rust met aan beide kanten gevaarlijke momenten voor het doel. Valken kreeg na de 2-1 voorsprong de mooiste twee eigenlijk niet te mogen missen kansen. Zowel Jaco van der Bent als Joshua Ryan Cooper plaatsen de bal voor leeg doel naast de verkeerde kant van de paal. Verzachtende omstandigheid voor Joshua was in dit geval dat hij zijn lichaam niet genoeg kon draaien door de net daarvoor opgelopen blessure. Hij werd dan ook in de 35e minuut al vervangen door Jelmer van Egmond. Deze wissel (verdediger voor aanvaller), er waren weinig andere opties door blessures, veranderde het spelbeeld. Valken’68 maakte in de rest van de wedstrijd aanvallend minder klaar. De gelijkmaker in de 55e minuut viel dan ook niet plotseling uit de lucht. Een van richting veranderde voorzet van rechts kwam terecht bij de vrijstaande Lars de Jong, die vanaf randje zestien de 2-2 tegen het net aanschoot. De 2-3 hing daarna wel in de lucht, maar viel voor Valken’68 gelukkig niet. 

  Klik hier voor meer foto’s van Saam de Mooij. 

  Opstelling Valken’68: Joris van Harmelen, Gert Ravensbergen, Chris de Lange Brian van Noort (75e Hassan Erdogan), Peter Kuijt, Matthijs de Mooij, Jaco van der Bent, Jan de Bruin, Marc Langeveld, Joshua Cooper (35e Jelmer van Egmond) en Samet Arikan.