• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Ambitie
 • Valken’68 trekt opwaartse lijn door. 3-0 winst op SHO in districtsbeker.

   

  Dinsdagavond speelde Valken’68 tegen SHO uit Oud-Beierland. SHO acteert net als Valken’68 in de eerste klasse zaterdag en staat momenteel 4e in de eerste klasse 1C van district WEST II. Valken’68 was in deze wedstrijd de bovenliggende partij. Het creëerde meer kansen dan het stugge SHO en won verdiend. Met een basisoptreden van Joris van Harmelen, Chris de Lange, Bas Roorda, Joshua Cooper en Huig van Duijn werd de opwaartse lijn van het goede spel van de tweede helft van afgelopen zaterdag tegen SV Honselersdijk doorgetrokken. Met een beauty van Marc Langeveld werd in de 37e minuut de score opengebroken. Een corner van Lars Wietsma werd door Marc Langeveld met de linker pantoffel in één keer van uit de lucht bij de tweede paal binnen gevolleerd (1-0). In de 42eminuut rust was het de jagende Marc Langeveld die ervoor zorgde dat er een foutieve terugspeelpass op de keeper Niels Steehouwer van SHO werd gegeven. Een cadeautje dat de attent reagerende Joshua Cooper wel uit wist te pakken (2-0). 

  Minpuntje voor rust was het uitvallen van Stijn Haasnoot, die door een ongelukkige val met de schouder uit de kom het veld per brancard moest verlaten. Deze kon buiten het veld in de ambulance wel weer op zijn plaats worden gezet. Beterschap, Stijn!!!.  Rust 2-0.

  Vlak na rust zorgde een actie van Thijs den Hollander ervoor dat de wedstrijd definitief op slot ging. Op de rand van de achterlijn, maar binnen de zestien, werd hij bij een passeeractie neergehaald. Penalty!!. Huig van Duijn schoot hem onberispelijk en droog binnen (3-0). Deze bekerwinst en het vertoonde spel geven vertrouwen voor de komende drie competitiewedstrijden die nog voor de winterstop moeten worden afgewerkt. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen SV Den Hoorn. Hopelijk wordt het weer genieten. Toos en Roos zorgen in ieder geval voor de derde helft.

  Opstelling: Joris van Harmelen, Thijs den Hollander, Chris de Lange, Jesper Slootweg (65e Peter Kuijt), Stijn Haasnoot 46e (Bart Duiker), Rody Redel, Lars Wietsma (65e Samet Arikan), Bas Roorda, Marc Langeveld, Joshua Cooper (65e Chris Volwater ), Huig van Duijn (80e Bas van Delft).

  Zaterdag 26 November speelt Valken’68 1 thuis tegen SV Den Hoorn, aanvang 14:30 uur.