• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Valken’68 - SV Argon 0-2.

  De nummer twee, SV Argon, met twaalf punten uit vijf wedstrijden kwam afgelopen zaterdag langs op sportpark ’t Duyfrak. Er werd gehoopt dat Valken’68 tegen deze mogelijke titelkandidaat een aardige wedstrijd op de mat zou leggen. De eerste helft kwam dat er niet echt uit. Te behoudend misschien, te angstig, te makkelijk balverlies, te veel verlies van tweede bal, leverde slechts een 0-1 achterstand op bij rust. Dylan Bergkamp rondde in de 25e minuut een snijdende dieptepass van achteruit behendig af. Valken’68 was al een keer eerder gewaarschuwd voor dit wapen van de snijdende dieptepass maar kon het niet voorkomen. Aanvallend liet Valken’68 met de nog niet gehele fitte Marc Langeveld, die af en toe nog naar lucht liep te happen, niet al te veel zien in de eerste helft. 

  De eerste twintig minuten van de tweede helft gaf een ander beeld. In de 48e minuut vuurde Huig van Duijn zijn eerste echte poging af op de keeper van Argon. Er zouden nog een aantal doelpogingen van Huig volgen, helaas zonder resultaat. Een combinatie tussen Peter Kuijt en Marc Langeveld leverde in de 61e minuut bijna de verdiende gelijkmaker op dat moment op. Het lobje van Marc Langeveld over de keeper heen, eindigde helaas op de lat. In de 68e minuut was het over en uit. Een mooie voorzet van links eindigde bij de bij de tweede paal opduikende Ian Refos die de 0-2 op het bord zette. Valken’68 probeerde het daarna nog wel, maar Argon was gewoon na de 0-2 voorsprong een maatje te groot. De eretreffer viel helaas ook niet. In de 90eminuut kreeg Jan de Bruin nog een goede kans op de 1-2. Zijn inzet van dichtbij op een voorzet van Huig van Duijn verdween net over de lat. 

  Zaterdag 20 november wacht de ontmoeting uit tegen rode lantaarndrager Die Haghe. Het wordt dan wel weer eens tijd om wat punten te pakken met nog drie wedstrijden voor de winterstop in zicht.

  Klik hier voor meer foto’s van Saam de Mooij

  Opstelling Valken’68: Joris van Harmelen, Gert Ravensbergen, Chris de Lange, Brian van Noort, Peter Kuijt (75Jelmer van Egmond), Matthijs de Mooij, Huig van Duijn, Jan de Bruin, Marc Langeveld, Sammy Zandbergen en Samet Arikan(71e Jaco van der Bent).