• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
  • Ambitie
  • Regen, regen, regen. Op een zwaar veld (gras) legde Valken’68 zaterdagmiddag toch nog een puike pot verzorgd voetbal neer tegen csv BOL (Broek op Langedijk). Csv Bol een ploeg die vaak de lange bal hanteert en slim gebruik weet te maken van de lengte in de ploeg bij dode spelmomenten.

De eerste minuten was de gebruikelijke aftastfase, een mooie vlotte combinatie in de negende minuut tussen Marc Langeveld, Sammy Zandbergen en Samet Arikan het eerste Valken’68 wapenfeit dat in de negende minuut een corner opleverde. Valken’68 keeper Ruben van der Does moest tien minuten later Valken’68 redden van een vroege achterstand door in een 1 op 1 de bal tot corner te verwerken.

Daarna was het de keeper van BOL Steven Boon die tot driemaal toe de show stal. Drie keer bracht het linkerbeen van deze keeper de redding op de schuiver van Samet Arikan en de twee schoten vanaf de zestien door Sammy Zandbergen en Marc Langeveld. Een corner aan de andere kant bracht toch BOL op voorsprong. De lange Bas Jonker kon bij de eerste paal inkoppen (1-0). Een perfecte wegdraaiende voorzet van links van Rody Redel, die door Marc Langeveld bij de tweede paal werd binnen getikt, leverde de verdiende gelijkmaker op. Rust 1-1

Na rust leek Valken’68 door te gaan met goed verzorgd voetbal. De tweede treffer kwam dan ook in de 55eminuut niet uit de lucht vallen, de regen wel. Een perfecte lange bal van Jelmer van Egmond uit een vrije trap werd op de rand van zestien aangenomen door Marc Langeveld en weggestoken op Rody Redel, die de 1-2 wist binnen te werken. Een verdedigend slordigheidje in de 60e minuut kostte Valken’68 de winst. In vrije positie kon René Rootlieb de gelijkmaker scoren. Nog wat kleine kansen en een hoop regen uit de hemel was wat restte. De meesten mensen die nog aanwezig mochten zijn, waren blij toen de goed leidende scheidsrechter Gyuri Takacs snel na het verstrijken van de officiële speeltijd affloot.  De winst was het betere Valken’68 door de vingers geglipt.

Zaterdag 17 oktober speelt Valken’68 thuis tegen Forum Sport. Aanvang 14:30 uur.

Foto’s wedstrijd Saam de Mooi klik hier

Scoreverloop: 2-2 (Rust 1-1) 30e Bas Jonker 1-0, 35e Marc Langeveld 1-1, 55e Rody Redel 1-2, 60e René Rootlieb 2-2

Opstelling Valken’68 1: Ruben van der Does, Gert Ravensbergen(70e Jari de Vries), Pepijn van Duijvenvoorde, Jelmer van Egmond(60e Chris de Lange), Peter Kuijt, Matthijs de Mooij, Huig van Duijn, Rody Redel, Marc Langeveld, Sammy Zandbergen, Samet Arikan(70Robin van Dijk).