• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Valken’68 houdt open huis: Valken’68 – BOL 3-5.

  Valken’68 houdt open huis: Valken’68 – BOL 3-5. 

  Tot voor kort stond de defensie van Valken’68 bekend als zeer solide. In de laatste drie wedstrijden, inclusief die van vanmiddag, kreeg Valken’68 er 11 om de oren.  In de 20 wedstrijden ervoor waren dat er 29. Vanmiddag waren het er 5 tegentreffers. Dit ligt niet alleen aan de defensie, maar ook aan het spelletje wat Valken’68 kan spelen. Met het ontbreken van Jaco van der Bent, Marc Langeveld en Sammy Zandbergen lever je naast aanvallend vermogen ook het vermogen in om wat meer en rustiger op de helft van de tegenstander te kunnen spelen. De tegenstander krijgt aanvallend meer de kans om op de helft van Valken’68 te spelen. Het begin van Valken’68 was wederom goed. Een mooie aanval in de 18e minuut via Samet Arikan werd beheerst in de korte hoek geschoven door Rody Redel (1-0). Geklungel in de Valken defensie gaf Jelle Brandsma de kans om in de 38e minuut de 1-1 te maken. Een schot buitenkant paal van Samet Arikan was wat restte voor rust (1-1).

  In het begin van de tweede helft kreeg Valken’68 via Huig van Duijn 2 goede kansen om op 2-1 te komen. De 2-1 viel daarna wel in de 69e minuut. Een onberispelijke penalty van Huig van Duijn nadat Joshua Cooper door de keeper van BOL was gevloerd in de zestien. Daarna via Rody Redel zelfs nog een goede kans op 3-1. Vanaf de 73e minuut ging echter alles mis in de Valken’68 achterhoede. Binnen twee minuten stond het 2-3 door 2 doelpunten van Martijn Ton. Een tien minuten later lag de 2-4 erin. Een naar het leek houdbaar afstandsschot van Timon Plak. In de 90en 91e werd door beide ploegen de score nog verhoogd. Samet Arikan maakte de 3-4 en de 3-5 van Martijn Witte volgde snel. Hoe makkelijk de doelpunten aan BOL werden weggegeven was opvallend. 

  Aanstaande zaterdag 21 mei speelt Valken’68 1 uit tegen SV Honselersdijk aanvang 14:30 uur. 

  Klik hier voor meer foto’s van Saam de Mooij

  Opstelling Valken’68: Joris van Harmelen, Pepijn van Duijvenvoorde, Chris de Lange (88e Bas Roorda), Jelmer van Egmond, Martijn Blom, Matthijs de Mooij(88e Dirk de Vries), Ilja de Vries(65e Brian van Noort), Samet Arikan, , Rody Redel, Joshua Cooper,Huig van Duijn(85e Hasan Erdogan).