Valken’68 blijft op het vinkentouw zitten: 3-0 winst tegen VDL.

Valken’68 blijft op het vinkentouw zitten: 3-0 winst tegen VDL.

De opdracht was duidelijk: de laatste drie wedstrijden voor de winterstop zien te winnen en kijken of we onze positie kunnen verbeteren op de ranglijst. Vandaag was de eerste van die drie wedstrijden tegen VDL uit Maassluis. De laatste keer dat tegen VDL werd gevoetbald was in het seizoen 2013-2014. De wedstrijd toen der tijd met volgens VDL een uitblinkende “rooie” werd met 1-0 gewonnen. In vrijwel dezelfde opstelling als de laatste competitiewedstrijd, alleen Sander van Duijn ontbrak wegens griep en de niet fitte Erwin de Ridder startte op de bank, tastte Valken’68 in de eerste minuten de tegenstander af. De coachende keeper Erwin van der Nagel jutte zijn mannen op met “ Scherp blijven, het gaat te gemakkelijk”. Er waren drie kansen nodig om de 1-0 op het bord te krijgen. Een te korte terugspeelbal op de keeper kon in de 11e minuut door Jaco van der Bent nog niet worden benut, maar in de 18e minuut was het aanvoerder Mark van der Plas die volledig vrij bij de tweede paal kon inkoppen bij een op rechts genomen vrije trap door Jaco van der Bent. Voor rust had Valken eigenlijk op 2-0 moeten komen. Een lastige snoeiharde volley van Sven Boonstoppel mistte de juiste richting en Jaco van der Bent verzuimde een dieptepass van Mark van der Plas te verzilveren door te haastig op doel te schieten. Rust 1-0.

Leek het na rust nog even spannend te worden. Schot net naast door VDL middenvelder Jeroen van der Swaluw. In de 58e minuut was het eigenlijk over. Een vrije trap net buiten de 16 door Sven Boonstoppel werd niet goed verwerkt door keeper Tim Teerlink. Een koud kunstje voor Jaco van der Bent om van dichtbij de 2-0 over de lijn te drukken. Omdat Valken verzuimde de 3 en 4-0 binnen te schieten via grote kansen van Robbert van Delft en Matthijs de Mooij bleef het na de 2-0 toch nog een beetje een wedstrijd. Het dichtst bij een goal was VDL in de 80e minuut, toen een van rechts genomen lage vrije trap dwars door de dicht bevolkte zestien vloog zonder te worden aangeraakt en net naast de verkeerde kant van de tweede paal belandde. Een prima aanval in de omschakeling leidde tot de 3-0. Jaco van der Bent stuurde Sven op links de diepte in en diens voorzet op maat werd door invaller John van Rijn vakkundig in de touwen geschopt. De eerste van de drie klusjes geklaard, al waren er wel veel kansen voor nodig.

Klik hier voor de foto’s van Gerrit van der Nagel

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij

Statistieken

Scoreverloop Valken’68 – Kethel Spaland  3-0 (1-0). 18e minuut Mark van der Plas 1-0, 58e minuut Jaco van der Bent 2-0, 90e minuut John van Rijn 3-0

Valken’68 VDL
Gele kaart Mark van der Plas, Erwin de Ridder Kees Ketting, John Bekker, Fred van Maaswaal
Rode kaart

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Danny Boere, Mark van der Plas, Arjan Haasnoot(80e Joeri Driebergen), Peter de Best, Stefan van der Plas, Sven boonstoppel, Matthijs de Mooij(85e John van Rijn), Robbert van Delft, Ronald Kuijt (45e Erwin de Ridder), Jaco van der Bent.

Opstelling VDL: Tim Teerlink, Ryan De Roo Dave Voerman, Mustafa Kaya, Jeroen van der Swaluw, Rodney Remmerswaal(73e Michael Rijgersberg), Kees Ketting, Nick van Haren, John Bekker, Fred van Maaswaal(80e Pieter Selhorst), Nick Buuron.

Zaterdag 3 december 2016 speelt Valken’68 1 uit tegen Lyra 1, aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.

 

 

 

By |2017-10-16T22:04:15+00:00november 26th, 2016|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: