• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Ambitie
 • Valken’68 bekert door. Samir Foudal benut laatste beslissende penalty.

  Dinsdagavond speelde Valken’68 uit voor de beker tegen Antibarbari uit Rotterdam. Antibarbari speelt momenteel in de tweede klasse zondag en is een niet te onderschatten tegenstander. De studentenclub schakelde in de poulefase UVS uit en in de tussenronde Ter Leede. 

  Valken’68 begon de wedstrijd op de door de regen zwaar bespeelbare grasmat goed en kreeg al vroeg een kans voor Nick Guijt, prima crossbal Sammy Zandbergen en voorzet van Jelle van den Oever, om op 0-1 te komen. Dat lukte niet, maar een vijf minuten later was het wel raak. Goed storend werk van Dunke Lagerberg op het middenveld leidde tot een foute terugspeelbal. Jelle van den Oever kon door het midden opstomen naar de zestien en schoof keurig af op Samet Arikan, die de 0-1 binnen schoot. Het fysiek fitte en goed voetballende Antibarbari vocht zich terug in de wedstrijd en wist bij een afvallende bal uit een vrije trap in de 27e minuut de 1-1 te maken. Wim Masmeijer vlagde weliswaar voor buitenspel, maar de scheidsrechter trok zich weinig aan van beide grensrechters deze avond. In het laatste kwartier voor rust waren er voor beide teams nog hachelijke momenten. Bij zowel Antibarbari als bij Valken’68 werd de bal op de doellijn gekeerd. Bij Valken’68 was de reddende engel Lars Oudshoorn. Rust 1-1.

  Na rust kreeg Valken’68 wat meer kansen om op voorsprong te komen dan Antibarbari. Jelle van den Oever kreeg in de 55e minuut de grootste kans, vrij voor de keeper, om de 1-2 te maken. Te veel tijd om na te denken was waarschijnlijk de oorzaak dat deze kans niet werd benut.

  In de 70e minuut was het echter raak aan de andere kant. Een niet bestrafte overtreding op Samet Arikan leidde tot een voorzet waarbij de aanvaller van Antibarbari wel of niet buitenspel stond en waarbij Jesper Slootweg wel of niet hands maakte. De scheidsrechter ging nog even met grensrechter Wim Masmeijer in discussie en sommeerde Valken’68 Wim als grensrechter te vervangen door Artan Recica. Net zoals de grensrechter van Antbarbari en Wim, werd Artan als hij zijn vlag opstak voor buitenspel ook genegeerd in het restant van de wedstrijd. De scheidsrechter besloot na het wegzenden van Wim tot een penalty 2-1.

  In de 85e minuut kwam Valken’68 toch op de verdiende 2-2. Samet Arikan stuurde Lars Wietsma op links de diepte in. Zijn perfecte voorzet werd door Bas Van Delft bij de tweede paal knap binnengekopt. Een 2-2 gelijkspel betekende na afloop gelijk penalty’s nemen. 

  Antibarbari had vlak voor tijd nog de bekende van Gaal truc toegepast. De tweede keeper van Antibarbari werd gewisseld voor de eerste keeper in de hoop Valken’68 daarmee uit te schakelen. Valken’68 keeper Joris van Harmelen, die iedere Valken’68 speler eerst vaderlijk toesprak bij het moeten nemen van de penalty’s, had net als de keeper van Antibarbari geen schijn van kans bij de genomen strafschoppen. De eerste vijf penalty’s van beide teams vlogen er onberispelijk in. De zesde werd door beide teams gemist. De zevende van Valken’68, genomen door Samir Foudal, bleek de winnende te zijn. Antibarbari miste deze. Na een met 6-5 gewonnen penaltyreeks gaat Valken’68 door in de beker.

  Basis: Joris van Harmelen, Bas Roorda, Lars Oudshoorn, Jesper Slootweg, Stijn Haasnoot, Dunke Lagerberg (75e Bas van Delft), Jelle van den Oever(75e Huig van Duijn), Sammy Zandbergen (80e Samir Foudal), Nick Guijt, Joshua Cooper(46e Lars Wietsma), Samet Arikan.

  Zaterdag 25 november 2023 speelt Valken’68 1 thuis tegen SV Honselersdijk. Aanvang 14:30 uur.