• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Ambitie
 • Valken’68 bekert door na 3-4 winst op Kagia.

  Afgelopen zaterdag speelde Valken’68 uit tegen tweede klasser Kagia. Winst was voor Valken’68 een “must” om door te bekeren. Met slechts één punt uit de eerste twee poulewedstrijden moest vandaag van Kagia gewonnen worden dat al op drie punten stond.

  Een overtreding op Dirk van Duijn in de zestien leek Valken’68 al vroeg in het zadel te helpen. Met 9 minuten op de klok was het Jelle van de Oever die de penalty, weliswaar in tweeën, wist te benutten (0-1) In plaats van verder uit te lopen, bijvoorbeeld een inzet van Jelle van den Oever die op de paal eindigde, werd het middels een in mijn ogen onterecht gegeven penalty (keeper Frank Kardjani speelde de bal en niet de man) 1-1 door Rens Lamboo. In de 26e minuut haalde Lars Wietsma van een metertje of twintig fraai uit. De bal verdween in de rechterkruising 1-2. Uit een dood spelmoment(corner) wist Rick Verdegaal vlak voor rust de 2-2 bij de 2epaal binnen te koppen. Rust 2-2.

  Na rust werd Valken’68 nog dominanter maar het verzilveren van kansen lukte zoals in de eerste helft niet echt. Sammy Zandbergen was dicht bij een nieuwe voorsprong middels een vrije trap die op de kruising eindigde in de 71e minuut. Pas in de laatste vijf minuten viel het doek voor het dapper strijdende Kagia. Een door Sammy Zandbergen genomen corner werd ingekopt door de ingevallen Samet Arikan(zie foto). 2-3. Een minuut later maakte Samet op een fraaie voorzet van invaller Bas van Delft de 2-4. In de allerlaatste secondes van de wedstrijd werd het nog zelfs 3-4 door Michaël de Bruijn. Valken’68 was de terechte winnaar, maar het ging wel moeizaam.

  Basis: Frank Kardjani, Thijs den Hollander, Pepijn van Duijvenvoorde, Bas Roorda, Dirk van Duijn, Joshua cooper, Jelle van den Oever(60e Bas van Delft), Sammy Zandbergen, Nicky Guijt (60e Lars Oudshoorn) , Lars Wietsma,  Niels Varkevisser (60e Samet Arikan). 

  Zaterdag 23 september 2023 speelt Valken’68 1de eerste competitiewedstrijd uit tegen FC Skillz(Wateringen). Aanvang 14:30 uur.

  Valken’68 2

  Valken’68 2 speelde voor de beker tegen Vuc 2 en won met 7-2