• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Valken’68 behaalt makkelijke bekeroverwinning op FC Zoetermeer.

  Afgelopen zaterdag moest Valken’68 1 uit spelen voor de beker tegen FC Zoetermeer, een op dit moment goed presterende vierde klasser zaterdag. De selectie van Valken’68 was wat uitgedund door ziekte, vakantie en een vrijgezellenfeestje. Sammy Zandbergen, Bart Duiker, Joris van Harmelen en Jesper Slootweg ontbraken. Daarnaast begonnen Marc Langeveld, Samet Arikan en Thijs den Hollander op de bank. De wel spelende selectiespelers van Valken’68 hadden toch een makkelijke middag. Binnen dertig minuten was het al 0-2. De scheidsrechter van dienst gaf Valken’68 twee penalties die in de ogen van velen wel makkelijk gegeven werden. Volgens de spelregels terecht, maar de overtredingen waren aan de lichte kant: licht vasthouden van Hasan Erdogan en een klein duwtje in de rug van de lange Bas van Delft. Hasan Erdogan schoot beide penalties in de 22e en de 31e minuut feilloos binnen. Voordat de tweede penalty erin ging, kopte Bas van Delft al een keer op de lat en had Lars Wietsma een goede kans gehad op een eerdere 0-2. Rust 0-2.

  Vlak na rust ging de wedstrijd definitief op slot. In de 48e rondde Lars Wietsma fraai een door Matthijs de Mooi opgezette aanval af en daarna was het in de 54e minuut dat Matthijs de Mooij zelf. Met een beheerste stift over de duikende keeper uit een door hem zelf opgezette één-twee met Lars Wietsma was dit de mooiste goal van de middag. 0-4 betekende over en uit. Valken’68 1 bekert dus door. 

  Klik hier voor meer foto’s van Saam de Mooij

  Opstelling: Jordi Blikman, Peter Kuijt (62e Thijs den Hollander), Tom Dijkhuizen, Chris de Lange Stijn Haasnoot, Mattjijs de Mooij, Hasan Erdogan (67e Samet Arikan), Rody Redel, Lars Wietsma, Marc Langeveld, Bas van Delft (62e Marc Langeveld).

  Zaterdag 29 oktober speelt Valken’68 1 thuis Voprschoten ‘97, aanvang 14:30 uur. 

  Valken’68 2

  Afgelopen zaterdag won Valken’68 2 de bekerwedstrijd tegen Rijnvogels 2. Het werd 0-0, dus de penalties moesten de beslissing brengen. Valken’68 nam ze beter en bekert door deze knappe prestatie door.

  Zaterdag 29 oktober speelt Valken’68 2  thuis tegen Noordwijk 3, aanvang 11:00 uur.