Telefoon (071) 4013214|secretariaat@valken68.nl

Valken blijft op koers tegen Te Werve: 3-2 winst.

Valken blijft op koers tegen Te Werve: 3-2 winst.

Na drie weken te hebben stilgestaan, de laatste wedstrijd uit tegen TAVV werd gewonnen met 2-5 op 20 april, bleef vanmiddag de opperbeste stemming op het Duyfrak tegen HVV Te Werve overeind. De koploperspositie in de derde periode met een voorsprong van drie punten op titelkandidaat DSO werd gehandhaafd middels een winst van 3-2 op Te Werve. Makkelijk ging het niet. Valken’68 vergat in de tweede helft de score uit te breiden en daardoor bleef het tot het eind van de wedstrijd een spannend duel.

De opening van de wedstrijd was voor Te Werve, In de 9eminuut waren er twee prima kansen voor Te Werve, de buitenspelval faalde, om de score te openen. Een rush vanaf de middenlijn van de snelle Ismael Blackshaw langs verscheidene Valken’68 spelers mondde in de 23eminuut toch uit in de 0-1 voorsprong van Te Werve. Valken’68 had tot op dat moment nog geen gevaar weten te creëren voor het doel van Te Werve. De eerste echt gevaarlijke aanval van Valken’68 leverde in de 25eminuut bijna de gelijkmaker op. Timo Schaap passeerde op links zijn opponent en wist de bal vanaf de achterlijn op maat terug te leggen op Jaco van der Bent. Zijn schot belandde op de paal. Vlak voor de thee was het toch raak. Een spelhervatting door Marc Langeveld gaf Matthijs de Mooij aan de rechterkant van de zestien de kans om de geheel vrijstaande en opgekomen Arjan Haasnoot de kans om de 1-1 binnen te schieten. Een stand waar Valken’68 op dat moment blij mee mocht zijn gegeven het feit dat Valken’68 keeper Erwin van der Nagel toch een behoorlijk aantal keren de reddende engel moest zijn om grotere schade voor rust te voorkomen. Rust 1-1.

Na rust werd er van Valken kant duidelijk even op het gaspedaal gedrukt. Een steekpass door het midden van Marc Langeveld leek in de aanname te verzanden bij Jaco van der Bent. Toch wist hij de controle en het overzicht te bewaren en de op links meegelopen Niels Hogewoning te bedienen. Beheerst schoot hij de 2-1 in de 51eminuut binnen. Een drietal goede mogelijkheden volgden snel om de score na 3-1 te tillen. De meest opmerkelijke was de bal van Marc Langeveld vanaf vlak voor de dug-out. Zijn schot over de ver voor zijn doel staande Te Werve keeper Jay Veerman stuiterde via de grond helaas over de verkeerde kant van de lat. De attent zijnde Jaco van der Bent strafte in de 67eminuut een foute pass in de opbouw van Te Werve af door vlak langs de paal de 3-1 binnen te schuiven. Deze goal leek verlammend te werken op het prima spel en de mooie aanvallen die Valken’68 vanaf het begin van de tweede helft had laten zien. Te Werve ging op zoek naar de aansluittreffer en Valken’68 liep steeds verder achteruit omdat het de bal voorin niet meer kon vasthouden. In de 83eminuut viel de 3-2 door Sahin Kalkanoglu. Een aantal benauwde momenten voor het doel van Erwin van der Nagel was wat volgde. Toch had in de 90eminuut de 4-2 op het bord moeten staan. Een prima voorzet van de ingevallen Rody Redel werd door de geheel voor het doel vrijstaande Jaco van der Bent van dichtbij over de lat geschoten. Het eindsignaal van scheidsrechter Moussaoui klonk voor de Valken’68 spelers als muziek in de oren. 3-2 winst op Te Werve betekende immers dat Valken’68 nog steeds op koers is om de derde periodetitel te pakken.

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij 

Score Valken’68- HVV Te Werve 3-2 (rust 1-1): 23eIsmael Blackshaw 0-1, 43eArjan Haasnoot 1-1, 51eNiels Hogewoning 2-1, 67eJaco van der Bent 3-1, 83eSahin Kalkanoglu 3-2.

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Jari de Vries, Joey Zandbergen, Pepijn van Duijvenvoorde (63ePeter de Best), Arjan Haasnoot, Chris de Lange (72eRody Redel), Niels Hogewoning (57eRobbert van Delft), Matthijs de Mooij, Marc Langeveld, Jaco van der Bent, Timo Schaap.

 Zaterdag 18 mei speelt Valken’68 1 uit tegen VELO (Wateringen), aanvang 14:30 uur.

By |2019-05-20T19:53:30+02:00mei 12th, 2019|Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68