• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
  • Ambitie
  • Trainingskamp??? Valken’68 1 wint van Scheveningen 1 met 2-1.

    In voorbereiding op de tweede seizoenshelft gaat de selectie van Valken’68 aanstaande vrijdag 4 dagen naar Carvoeiro in Portugal. Na gisteravond zou je je kunnen afvragen waarom? Afgelopen zaterdag werd al een oefenpot tegen zondag tweedeklasser Alphia met 2-1 gewonnen. Gisteren werd ook nog eens op knappe wijze gewonnen van de tweede divisie club Scheveningen 1. 

    Scheveningen startte optisch sterker maar wist het eerste kwartier de hechte Valken’68 defensie met o.a. keeper Joris van Harmelen, Thijs den Hollander, Lars Oudshoorn, Jesper Slootweg en Rody Redel niet echt in de problemen te brengen. Na een kwartiertje gooide Valken’68 de schroom van zich af en kreeg het wat kleine kansjes. In de 43e minuut stak Marc Langeveld Samet Arikan op links weg. Zijn voorzet op maat van de rand zestien kon de volledig bij de eerste paal vrijstaande Bas van Delft inkoppen (1-0). Voor rust waren er geen echte kansen voor Scheveningen te noteren geweest. Rust 1-0.

     Na rust golfde de wedstrijd heen en weer. Er was een schot op de paal van Scheveningen te noteren en er werd een tweede doelpunt door Valken’68 gemaakt in de 65e minuut. Een voorzet van rechts werd op perfecte wijze door Samet Arikan over de keeper in het net gevolleerd. Een vrije trap van Scheveningen in de 75eminuut leverde nog wel de 2-1 op. De bal in de kruising was voor de tweede helft keepende Jordi Blikman niet te stoppen. Met een behoorlijk aantal verse krachten in de ploeg wist Valken’68 de overwinning toch binnen te slepen. Chapeau voor deze prestatie. Een trainingskamp in Portugal lijkt me gegeven deze geweldige teamprestatie geen must, maar wel een passende beloning voor zoveel ambitie, passie en strijd.