• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Ambitie
 • Terechte tactische ingreep. Valken’68 wint met 1-2!!!

  Vijf minuten voor tijd bij een 1-2 voorsprong uit tegen de kampioen WV- HEDW greep trainer Alan Campfens in. Na 10 jaar langs de lijn te hebben gelopen werd clubgrensrechter Wim Masmeijer uit voorzorg naar de kant gehaald. Fysiek en mentaal hadden de afgelopen 10 jaar zijn sporen nagelaten. Fysiek omdat hij vaker van de middellijn naar de achterlijn en vica versa liep dan menig Valken’68 verdediger. Mentaal omdat hij zich meestal niet goed begrepen voelde door de scheidsrechter als deze hem weer eens een keer onterecht liet staan voor Jan met de korte achternaam. Keurig bood hij dan toch zo’n scheidsrechter zijn excuses aan met de zin. Sorry scheids, ik zag het verkeerd, U krijgt van mij drie bier na afloop. In een wedstrijd van een paar jaar eerder tegen WV-HEDW, werd hij onterecht weggestuurd omdat de scheidsrechter zijn excuses verkeerd begreep. Met een 1-2 voorsprong vijf minuten voor tijd wilde trainer Alan Campfens dit risico niet lopen. Een publiekswissel was op zijn plaats en het minste wat deze clubgrensrechter verdiende. Onder luid applaus verliet hij het veld.  

  Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn. Met een mooie erehaag en een bos bloemen feliciteerden de Valken’68 spelers de spelers van WV-HEDW aan het begin van de wedstrijd met het behaalde kampioenschap. WV-HEDW was gedurende de gehele wedstrijd eigenlijk de betere ploeg, maar Valken’68 gaf daarbij knap tegenwicht. Een goede kans voor Samet Arikan, een kopbal bovenkant lat door Rody Redel waren de eerste speldeprikjes van Valken’68 kant. Een ongelukkige handsbal gaf Huig van Duijn de kans om middels een penalty Valken’68 voor rust op 0-1 te zetten. 

  In de 64e minuut was een voorzet van rechts met een kopbal bij de tweede paal de deze middag sterk spelende Valken’68 defensie te machtig (1-1). In de 75e minuut was een communicatiefout tussen de laatste man en de uit zijn zestien komende keeper van WV-HEDW er de oorzaak van dat Rody Redel vrij de bal in het net kon schieten (1-2). Valken’68 pakte dus in deze laatste wedstrijd van het seizoen de winst bij de terechte kampioen van deze eerste klasse, het altijd gezellige en sportieve WV-HEDW.

  Klik hier voor meer foto’s van Saam de Mooij

  Opstelling Valken’68: Joris van Harmelen, Pepijn van Duijvenvoorde, Chris de Lange, Jelmer van Egmond, Peter Kuijt, Matthijs de Mooij, Huig van Duijn (85e Julian Star), Sammy  Zandbergen, Rody Redel, Joshua Cooper, Samet Arikan (80e) Hasan Erdogan.