• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Ambitie
 • Sterke tweede helft Valken’86: Winst op SV Honselersdijk 2-4

  Een kwartiertje later dan gepland begon de uitwedstrijd van Valken’68 tegen SV Honselersdijk. Zonder de geblesseerde Matthijs de Mooij en Sammy Zandbergen werd een knap resultaat geboekt tegen een tegenstander waar Valken’68 het altijd lastig tegen heeft. De eerste helft was het spel af en toe wat slordig, wat te gehaast van Valken’68 kant, maar de tweede helft werd een puike prestatie geleverd. In de 8e minuut kwam Valken’68 op voorsprong toen SV Honselersdijk niet adequaat reageerde op het omzeilen van de buitenspelval door Valken’68. Bart Duiker dook het gat in en leverde met  een voorzet op maat  een niet te missen kopkans op aan Samet Arikan (0-1). Voor rust werd het bij een snelle counter nog 1-1. Valken’68 mocht dit zich zelf aanrekenen. Rust 1-1. Na rust domineerde Valken’68 de wedstrijd. 

  Vlak na rust belandde de bal uit en corner bij Marc Langeveld. Deze legde hem simpel terug op Rody Redel, die hem vanaf de rand zestien bekeken binnen schoof (49e 1-2). Een minuut na deze treffer miste Marc Langeveld een vrije kopkans op de 1-3. Tien minuten later stond de 1-3 van Marc na een prima uitgespeelde aanval en voorzet van Bart Duiker wel op het bord. De mooiste goal van de middag werd helaas ten onrechte afgekeurd. Een indirecte vrije trap genomen door Samet Arikan middels een klein tikje breed op Huig van Duijn, verdween van af de voet van Huig op fabelachtige wijze over de muur in de kruising. Toch keurde de scheidsrechter hem af, omdat hij dacht dat Huig de vrije trap rechtstreeks inschoot. Toch viel de 1-4 nog. In de 73e eindigde een combinatie tussen Huig en Joshua Cooper in de treffer van Joshua. Praten en een onnodig gebaar leverde Peter Kuijt tien minuten voor tijd nog tweemaal geel op. In de laatste vijf minuten prikte Honselersdijk de 2-4 nog in het doel.  

  Klik hier voor meer foto’s van Saam de Mooij 

  Opstelling: Jordy Blikman, Thijs den Hollander, Jesper Slootweg, Stijn Haasnoot, Peter Kuijt, Rody Redel, Lars Wietsma (62e Huig van Duijn), Chris Volwater(62e Joshua Cooper), Marc Langeveld, Bart Duiker, Samet Arikan (80e Bas van Delft).

   

  Zaterdag 26 November speelt Valken’68 1 thuis tegen SV Den Hoorn, aanvang 14:30 uur.