• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Ambitie
 • Sterk optreden Valken’68 1. Terechte 3-1 winst op Voorschoten’97 1.

  Met keeper Joris van Harmelen op vakantie was het Jordy Blikman die vandaag weer het doel moest verdedigen tegen Voorschoten’97. En dat deed hij met verve. Ging hij verleden jaar nog ongelukkig in de fout tegen Voorschoten spits Thom Wijnalda, vandaag eindigde hij als Man of the Match. 

  De wedstrijd begon met geknoei aan beide kanten dat eerst een kans voor Voorschoten’97 opleverde en daarna een eigen inzet op de paal bij een terugspeelbal die langs de Voorschotense keeper Alessandro Kwant rolde. Vlak daarna was het de slimme Sammy Zandbergen die maximaal profiteerde van de verwarring of de scheidsrechter blies voor buitenspel van Valken’68 of een overtreding van Voorschoten. Sammy dacht snel nemen en passte de bal naar Samet Arikan in de zestien Samet legde de bal keurig klaar voor Lars Wietsma die de bal simpel in het doel kon werken omdat de halve defensie van Voorschoten al naar voren was gelopen in afwachting van de vrije trap voor buitenspel (3e 1-0). Vlak daarna kreeg Lars Wietsma na een mooie steekbal de kans op zijn tweede treffer. Deze viel niet maar in de 10e minuut werd het wel 2-0 door een penalty van Marc Langeveld. De penalty was te danken aan de onafhankelijke grensrechter die de scheidsrechter er op attent maakte dat het onderuithalen van Samet Arikan niet buiten de zestien, maar binnen de zestien plaats vond. Scheidsrechter van Hees corrigeerde zijn beslissing, zette een rode kaart om in een gele, en gaf een penalty i.p.v. een vrije trap. Tot vlak voor rust waar er daarna aan beide kanten weinig kansen te noteren. Een corner van Voorschoten’97 bracht in de 43e minuut middels een kopbal van Guy Smith de 2-1 op het bord. Rust. 

  Na rust verscheen de licht geblesseerde Joshua Cooper niet meer in het veld. Rody Redel verving hem. Voorschoten’97 creëerde in de tweede helft weinig, was eigenlijk allleen bij een paar dode spelmomenten gevaarlijk. Valken kreeg daarin tegen wel nog een aantal uitgespeelde kansen. Vlak in het begin was het Jesper Slootweg die de bal hard tegen de lat schoot op aangeven van Sammy Zandbergen. Ook Rody Redel kreeg nog een prima kans. Een aanval uit het boekje leverde in 64e minuut de 3-1 op. De op rechts goed op dreef zijnde Samet Arikan gaf een steekpass op de zestien binnenlopende Sammy Zandbergen. Zijn voorzet opmaat kon simpel worden binnen gewerkt door Marc Langeveld.

  Een prima prestatie van het hele team, staf en spelers, leidde tot dit mooie resultaat.

  Klik hier voor meer foto’s van Saam de Mooij

   

  Opstelling: Jordy Blikman, Bart Duiker Jesper Slootweg, Stijn Haasnoot, Peter Kuijt, Mattjijs de Mooij (88e Tom Dijkhuizen), Lars Wietsma (75e Chris de Lange). Sammy Zandbergen, Marc Langeveld, Joshua Cooper(46eRody Redel), Samet Arikan (89e Chris Volwater).

  Zaterdag 5 November speelt Valken’68 1 uit tegen DSO (Zoetermeer), aanvang 14:30 uur.

  Valken’68 2

  Afgelopen zaterdag speelde Valken’68 2 thuis tegen koploper Noordwijk 3. Het werd 2-2.

  Valken’68 kwam al snel op voorsprong door een prachtige lob van Rick Dijkhuizen. Vanaf 35 meter over de te ver voor zijn doel staande keeper. Na de 1-1 kwam Valken’68 in de tweede helft verdiend op 2-1. Treffer van Mo. Eigenlijk had Valken’68 2 al eerder en met meer doelpunten afstand moeten nemen van het meer geroutineerde Noordwijk 3. Het gelag was dan ook hard toen Valken’68 in de slotfase nog een penalty om de oren kreeg bij een vrij ongelukkige handsbal. Eindstand 2-2

  Zaterdag 5 november speelt Valken’68 2 uit tegen EMM’21 2 aanvang 11:00 uur.