• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Smullen!!! Valken’68 – ZOB 3-1.

  ‘s Ochtends naar het sportpark met de verwachting op de bank te beginnen, ’s middags de grote man die een onvervalste hattrick maakt. Wie had dat verwacht? Jaco van der Bent zou in de basis beginnen tegen ZOB, maar een klein fietsongelukje op weg naar de wedstrijd zorgde voor wat onwillige spieren. Huig van Duijn mocht dus in de basis starten in plaats van met een plekje op de bank te beginnen (op vakantie geweest). 

  De eerste 10 -15 minuten van Valken’68 tegen ZOB was het een wedstrijd met hier en daar wat speldenprikjes. In de twintigste minuut brandde de wedstrijd echt los. Na wat schoten van dichtbij door Sammy Zandbergen en Samet Arikan, bal van de lijn gehaald, wel of niet hands, was de hardwerkende Jan de Bruin dichtbij de 1-0. Zijn kopbal van dichtbij, de bal kwam terug van de keeper die een vrije trap van Huig van Duijn probeerde te keren, miste echter de kracht. In de 35eminuut werd door Valken’68 het smulfestijn geopend. Smaakmaker Sammy Zandbergen, goed voor drie assist deze middag, zette met een schitterende crosspass Huig van Duijn vrij voor de keeper. Deze schoot onberispelijk de 1-0 droog langs de eerste paal binnen. Wat pech, intelligent wippertje Sammy net te zacht en bal op de lat door Marc Langeveld, zorgde ervoor dat voor rust de 2-0 niet viel. Het werd zelfs nog 1-1 voor rust. Nigel Schaarsberg mocht één van de weinige kansen voor ZOB benutten. Rust 1-1.

  Na rust bleef Valken’68 doorgaan waar het voor rust mee was geëindigd. Prima gedoseerd aanvallen. In de 50e werd Marc Langeveld in de zestien door de keeper omvergelopen terwijl hij de bal al voor de voeten van de keeper had weggetikt. Penalty? De scheids oordeelde vanuit zijn gezichtshoek anders. Vlak daarna was er nog een hoogstandje van Chris de Lange, achter het standbeen langs, die probeerde de keeper van ZOB te verschalken. Een één tweetje in de 73 minuut tussen Huig van Duijn en Sammy Zandbergen, gaf Huig de kans om Valken op 2-0 te brengen. De 3-0 in de 83e was de kers op de taart voor Huig van Duijn. Een door Huig van Duijn links genomen korte corner op Sammy, mondde uit in de bekende hard indraaiende lage voorzet van Huig van Duijn. Zonder dat iemand er echt aan kwam verdween de bal in het net. De onvervalste hattrick was een feit. Shirt uit, de koning te rijk rende, Huig van Duijn voor de fans langs over het veld. Het was een prima wedstrijd van de kant van Valken’68 deze middag met wat hoogstandjes om van te smullen. 

  Klik hier voor meer foto’s van Saam de Mooij

  Opstelling Valken’68: Joris van Harmelen, Gert Ravensbergen, Chris de Lange Brian van Noort, Peter Kuijt, Matthijs de Mooij, Huig van Duijn, Jan de Bruin Marc Langeveld, Sammy Zandbergen en Samet Arikan.