Scheidsrechterlijke dwaling (?) in streekderby zuur voor Valken’68.

Scheidsrechterlijke dwaling (?) in streekderby zuur voor Valken’68.

Na afloop, bij het invullen van het wedstrijdformulier, waren de begeleider van Voorschoten en Valken’68 het eens, de beslissende 3e treffer van Voorschoten’97 tegen Valken’68 werd gemaakt door de duidelijk in buitenspelpositie staande spits Guffens. De goed leidende scheidsrechter wuifde het vlagsignaal van de Valkengrensrechter Wim Masmeijer weg omdat het naar zijn mening geen buitenspel was. Bij de korte discussie over dit moment liet hij duidelijk weten dat als zijn beslissing fout is geweest, er zijn tv opnamen gemaakt die mogelijk uitsluitsel kunnen geven, hij er ook flink zou van balen want het was de meest cruciale beslissing in deze open en spannende streekderby. Voor Valken was deze beslissing zuur omdat in de vorige editie van deze wedstrijd Valken ook al werd benadeeld door het onterecht afkeuren van een doelpunt wegens buitenspel.

De wedstrijd begon deze middag goed voor Valken. Een communicatiefout in de 2e minuut tussen laatste man Steven Knijnenburg en de uit zijn doel komende keeper Jeffrey Loozen van Voorschoten’97 gaf Sven Boonstoppel de kans om de feitelijk onbereikbare steekpass van Arjan Haasnoot alsnog van de rand van de 16 binnen te schuiven. De voorsprong duurde nog geen twee minuten. Op rechts haalde Bas Beiersbergen de achterlijn en wist de bij de tweede paal staande boomlange Richard Guffens te bereiken die foutloos binnenkopte.
In de 17e minuut nam Valken weer de leiding. Een vrije trap aan de rechterkant van het veld werd door Jeroen Haasnoot eerst in de muur geschoten, maar in de rebound wist hij alsnog Sven Boonstoppel op rechts te lanceren. Deze bereikte de achterlijn en zijn snoeiharde voorzet werd van dichtbij koppend verzilverd door Arjan Haasnoot. Na dit doelpunt werd Voorschoten’97 steeds sterker en moest het goed gestarte Valken achteruit. Na wat hachelijke situaties in de 24e en 25e minuut, bal op de paal uit een vrije trap van Jim van der Krogt, kreeg dezelfde Jim van der Krogt in 38e minuut de kans om Voorschoten’97 nog voor rust langszij te brengen. De in de rechterhoek hard ingeschoten penalty werd subliem gepareerd door Valkenkeeper Erwin van der Nagel. Rust 1-2.

Na eerst een kans voor Valken, Mathijs de Mooij na een goede voorzet van Arjan Haasnoot, en een kans voor Bas Beiersbergen van Voorschoten’97, was het in de 48e minuut dat Jim van der Krogt zijn gemiste penalty goedmaakte. Plaaggeest Remy Constantia fopte aan de buitenkant op snelheid en techniek de verdedigers van Valken en gaf hard en laag voor. In eerste instantie werd de bal nog met de voet gekeerd door Erwin van der Nagel maar een beetje fortuinlijk kon Jim van der Krogt de opspringende bal nog met zijn borst over de lijn duwen(2-2). Hoe open de wedstrijd was werd temeer aangetoond in de dertig minuten die volgden. Minimaal twee goede kansen voor Voorschoten: Guffens mist voor open doel en een solo van Constantia die in kansrijke positie hoogover schiet. Minimaal twee goede kansen voor Valken: Mathijs de Mooij die lichtelijk gehinderd van dichtbij mag inschieten bij een corner en Corstiaan Paap die de bovenkant van de lat treft na een prima voorzet van Dico Schaap. Iedereen begon al te geloven in een gelijkspel omdat de kansen niet werden benut totdat in de 83e minuut Voorschoten’97 een niet te missen kans kreeg aangeboden. Voorschoten invaller Richard Bakker speelde zich op het middenveld vrij en speelde de bal diep op twee in buitenspelpositie staande Voorschoten aanvallers. De grens vlagde, de scheids floot niet, en de 4 meter buitenspel staande Richard Guffens prikte de 3-2 binnen. Zuur voor Valken, zuur voor de verder uitstekend fluitende scheidrechter L.J.Duarte als het buitenspel blijkt te zijn. Zoet voor Voorschoten en zoet voor de scheidsrechter als tv beelden uitwijzen dat hij toch gelijk had. Eén ding is zeker, zuur en zoet worden meestal gedurende het seizoen gelijkelijk verdeeld en ieder krijgt wat men toekomt. Valken verdiende vanmiddag meer dan wat het kreeg.

Scoreverloop Voorschoten’97 – Valken’68: 3-2 (1-2).2e minuut Sven Boonstoppel 0-1, 4e minuut Richard Guffens 1-1, 17e minuut Arjan Haasnoot 1-2, 48e minuut Jim van der Krogt 2-2, 83e minuut Richard Guffens 3-2

Voorschoten’97 Valken’68
Gele kaart Plas Jim van der Krogt, Richard Guffens Rens van Klaveren, Mark van der
Rode Kaart

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn (87e Dylan Guijt), Mark van der Plas, Lex Heemskerk. Jeroen Haasnoot, Erwin de Ridder, Mathijs de Mooij, Sven Boonstoppel, Corstiaan Paap, Arjan Haasnoot (63e minuut Dico Schaap), Rens van Klaveren.

Opstelling Voorschoten’97: Jeffrey Loozen, Lars Verlaan, Steven Knijnenburg, Kasper Michel, Michael Owel, Simon Jouby, Bas Beijersbergen, Sjoerd de Vries (46e Richard Bakker), Richard Guffens (85e minuut Richie Agyapong, Jim v.d.Krogt, Remy Constancia.

Zaterdag 3 oktober speelt Valken’68 1 uit in Amsterdam tegen WV-HEDW , aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

 

 

By |2017-10-16T22:04:26+00:00september 27th, 2015|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: