• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Ambitie
 • Sapperdiosia. Valken’68 - SV Nootdorp 2-0.

  Het duurde 76 minuten voordat het Sapperdiosia schalde uit de luidsprekers op sportpark het Duyfrak. Toch had dit al veel eerder kunnen klinken. Het zat het prima voetballende Valken’68 niet mee de eerste helft tegen het altijd fysiek sterke en stugge SV Nootdorp. In de 16e minuut en in de 22e minuut eindigde de bal op de paal bij acties van Joshua Cooper en Samet Arikan. Vlak voor rust rolde op een voorzet van Thijs den Hollander nog een inzet van Joshua langs de verkeerde kant van de paal. Het zou wel eens 0-0 kunnen blijven, als het zo tegenzit, dacht menigéen.  Rust 0-0.

  Na rust werd de gedachte aan een 0-0 nog meer gevoed. Tot de 76e minuut. Een voorzet van Marc Langeveld werd van richting veranderd door Nootdorp verdediger Peter LoMonaco en verdween in het doel (1-0). Sapperdiosia. Door deze 1-0 kreeg Valken’68 wat meer ruimte om te gaan aanvallen. Laatste man Jesper Slootweg kreeg meer ruimte om met passes te gaan strooien. In de 82e minuut viel de 2-0. Matthijs de Mooij stak op links de ingevallen Bas van Delft weg die bekwaam de bal door de benen van de keeper in het net schoof. Daarna regende het kansen voor Valken’68. Rody Redel schot net over en vol op de lat. Sammy Zandbergen, die na weken blessureleed de laatste 10 minuten inviel, mopperde er nog over na. “Ik had er wel drie kunnen maken als ze hadden afgespeeld”. Komt goed Sammy, je staat er tenminste weer.  

  Klik hier voor meer foto’s van Saam de Mooij 

  Opstelling: Joris van Harmelen, Thijs den Hollander(67e Bas van Delft), Lars Oudshoorn , Jesper Slootweg, Peter Kuijt, Matthijs de Mooij, Bart Duiker Lars Wietsma (80e Sammy Zandbergen), Marc Langeveld, Joshua Cooper ( 67e Rody Redel), Samet Arikan.

  Zaterdag 28 januari 2023 speelt Valken’68 1 uit tegen Wippolder (Delft), aanvang 16:00 uur.

  Valken’68 2 wint van Teylingen 2 met 3-1.

  Valken’68 2 speelde afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd thuis van de tweede poulefase. Er werd gewonnen met 3-1 van Teylingen 2. De 1-0 was van Nick de Jong. Na de 1-1 met rust liep Valken’68 naar 3-1 door een strafschop van Stephan de Mooij (Stijn Kalee was in de 16 neergelegd) en een doelpunt van Pepijn van Duijvenvoorde

  Zaterdag 28 januari 2023 speelt Valken’68 2 thuis  tegen Voorschoten’97 3, aanvang 11:00 uur.