Telefoon (071) 4013214|secretariaat@valken68.nl

Respect !!!. SVC’08 – Valken’68 0-2

Respect !!!. SVC’08 – Valken’68 0-2

Respect voor de scheidsrechter dient er altijd te zijn. Dat was er ook voor scheidsrechter Ivar Gieles voor en na de wedstrijd van SVC’08 tegen Valken’68. Uitvoerig en emotioneel vertelde deze scheidsrechter voor aanvang van de wedstrijd hoe hij was bedreigd en bespuugd in de voorafgaande wedstrijd van een week ervoor. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Maar dat het hem hoog zat zou ook deze middag blijken. De sportieve wedstrijd deze middag eindigde met tien man aan SVC’08 kant en met negen man aan Valken’68 kant. Vier gele kaarten aan SVC’08 kant en 6 gele en 1 direct rode kaart aan Valken’68. De meeste gele kaarten werden gegeven voor commentaar. Daarnaast maakte de scheidsrechter in de rust kenbaar dat hij zich bij het verlaten van het veld bedreigd voelde door een op de tribune staande zeventig jarige man. De op aanwijzen van de scheidsrechter toegesproken opa van een Valken’68 speler wist van niets.

Na afloop van de door Valken’68 gewonnen wedstrijd, meldde de scheidsrechter dat hij bij het verlaten van het veld op zijn achterhoofd was geslagen door een Valken’68 supporter met een bruine pet . Op zich vreemd, want hoe wist hij dat direct dat dit een valken’68 supporter was en waarom zou een Valken’68 supporter de scheidsrechter een klap geven als zijn ploeg net de 0-2 heeft gemaakt en winnend van het veld afstapt. Er werden wel ”high fives” en schouderklopjes aan de Valken’68 spelers uitgedeeld op dat moment. Het was een minuut later in ieder geval aanleiding voor de scheidsrechter om rennend over de tribune en door de kantine op zoek te gaan naar de dader: een man met een pet. Deze werd niet gevonden. Respect voor deze scheidsrechter was er na de wedstrijd natuurlijk nog steeds, maar achteraf kon je jezelf wel afvragen of het niet beter was geweest dat hij deze middag een dagje vrij zou zijn geweest. Er zat vooraf teveel adrenaline in.

De wedstrijd SVC’08 – Valken’68 werd beïnvloed door de overvloedige regen, met name door de kaartenregen van de scheidsrechter. Een gelijkopgaande strijd tot de twintigste minuut veranderde in elf tegen tien toen tot ieders verbazing linksbuiten Samet Arikan met direct rood van het veld werd gestuurd. Het was eigenlijk de eerste echte overtreding, Samet was te laat en raakte onbedoeld Jerry Plat tegen het scheenbeen, maar een gele kaart had volgens de meesten meer dan genoeg geweest. Een tiental minuten later had het weer tien tegen tien moeten zijn. De doorgebroken Sammy Zandbergen werd op de rand van de zestien onregelmentair tegengehouden door Jordy de Bruin. Ondanks de scoringskans besloot de scheidsrechter slechts geel te geven en resteerde een vrije trap. De voor Chris Guijt (geblesseerd geraakt door botsing met eigen keeper) ingevallen Huig van Duijn schoof de bal laag langs de muur in het doel van Joey Vos(32e 0-1). Voor rust had Valken’68 nog op 0-2 kunnen komen toen Marc Langeveld een grote kopkans kreeg uit een vrije trap van Huig van Duijn. Rust 0-1.

Na rust liep SVC’08 zich stuk op het zich met tien man heldhaftig verdedigende Valken’68. Het werd zelfs negen man toen centrale verdediger Arjan Haasnoot met twee keer geel wegens commentaar (Scheids, dat is toch zeker een corner) in de 60e minuut van het veld werd gestuurd. SVC bleef de bal maar in de trechter pompen, maar werd nooit echt gevaarlijk. Een schot van veraf op de lat in de 73e door Jeffrey van der Meer en een van richting veranderde bal op de paal in de 89e minuut waren de gevaarlijkste momenten. SVC’08 kwam in de 85e zelf ook met tien man te staan toen Matthijs de Jong zijn tweede geel ontving. De laatste minuut van de wedstrijd was eigenlijk de mooiste. Een interceptie van Sammy Zandbergen leidde tot een razendsnelle uitbraak via Huig van Duijn op rechts. Niet zelfzuchtig en het overzicht behoudend legde deze de bal terug op de bij de tweede paal meegelopen Sammy Zandbergen. Koel schoof deze de 0-2 in het doel. De bevrijdende zwaar bevochten treffer voor Valken’68 en het moment voor de scheidsrechter om direct af te fluiten. Respect voor de negen man die deze overwinning wisten binnen te slepen.

Voor meer foto’s http://valken68.saamdemooij.nl/index.php

Score SVC’08 – Valken’68 0-2 (rust 0-1): 32e Huig van Duijn 0-1, 90e Sammy Zandbergen 0-2

Opstelling Valken’68: Ruben van der Does, Samet Yarim, Pepijn van Duivenvoorde, Arjan Haasnoot, Rody Redel(65E Peter de Best), Matthijs de Mooij, Chris Guijt (26e Huig van Duijn), Sammy Zandbergen , Marc Langeveld, Jaco van der Bent(62e Sander van der Gugten), Samet Arikan.

By |2020-01-26T15:33:41+02:00december 15th, 2019|Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68