• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Ambitie
 • Periode van droogte, Valken’68 verliest van FC Skillz met 0-2.

  Voor aanvang van de wedstrijd Valken’68 – FC Skillz was er een mooi gebaar van beide teams voor de momenteel nog in het ziekenhuis verblijvende en herstellende Bas van Delft. De Valken’68 selectie wenste hun medespeler sterkte, FC Skillz had een prachtig boeket voor hem meegebracht.

  Valken’68 startte de wedstrijd voortvarend met een zeer scherpe Dirk van Duijn, later “man of the match”, in de ploeg. Zijn storend en aanvallend werk leidde er onder andere toe dat Thijs den Hollander in de eerste paar minuten al in kansrijke positie leek te komen. Hij werd echter binnen de zestien naar de grond getrokken. De scheidsrechter wuifde het weg, geen penalty. Valken’68 ging daarna door met wat het de laatste wedstrijd had laten zien. Prima verzorgd opbouwen, dominantie op het veld, maar wederom niet echt kansen creëren. Natuurlijk had FC Skillz ook wel een sterk atletisch verdedigd blok staan, maar het doel vinden blijkt de laatste weken lastig voor de aanvallers van Valken’68. Uit een vrije trap in de 31e minuut kwam Valken’68 zelfs op een wat onverdiende achterstand. Na het onvoldoende wegwerken van de vrije trap uit de zestien belandde de wederom ingebrachte bal de bij de tweede paal vrijstaande Samir El Moussaoui, die de aangeboden kans verzilverde. Rust 0-1. 

  De na de rust ingebrachte Samet Arikan leek het Valken’68 spel een nieuwe aanvallende impuls te geven. De beste 20 minuten van Valken’68 in deze wedstrijd braken aan, met onder andere een goede kans voor Nick Guijt. Toch waren de betere kansen uit counters voor FC Skillz. Vlak nadat FC Skillz met tien man kwam te staan, twee keer geel, leverde een uitbraak FC Skillz via Abdel Tufi de 0-2 op. Al had Valken’68 na deze treffer nog een uur doorgespeeld, scoren leek er wederom niet in te zitten. Al was er nog wel een balletje bovenkant lat van Jelle van den Oever in de slotfase. Maar ja, voetbal was deze week eigenlijk maar bijzaak voor Valken’68. Gelukkig gaat het weer goed met Bas zoals het zich laat aanzien.

  Klik hier voor meer foto’s van Saam de Mooij

  Basis: Frank Kardjani, Thijs den Hollander (78e Pepijn van Duijvenvoorde), Lars Oudshoorn, Jesper Slootweg, Dirk van Duijn , Bas Roorda (78e Stijn Haasnoot)), Lars Wietsma (46e Samet Arikan), Sammy Zandbergen, Jelle van den Oever, Dunke Lagerberg (85e Joshua Cooper), Nick Guijt  (68e Niels Varkevisser). 

  Zaterdag 10 februari 2024 speelt Valken’68 1 uit voor de beker tegen RKAVV  Aanvang 15:30 uur.