Opperbeste sfeer op het Duyfrak. Trainer Arie van Duijn, staf en spelers kunnen gaan genieten van een welverdiende vakantie.

Opperbeste sfeer op het Duyfrak. Trainer Arie van Duijn, staf en spelers kunnen gaan genieten van een welverdiende vakantie.

De gemakkelijke 3-0 winst op Sportclub Monster gecombineerd met het thuisverlies van koploper Te Werve tegen Lyra zorgde zaterdagmiddag voor een opperbeste sfeer op het Duyfrak. Ondanks de vele blessures weet Valken met 12 punten uit de laatste vier wedstijden weer aansluiting te krijgen met de kopploegen en gaat het aan de leiding in de strijd om de tweede periodetitel. Aan de reeks van wisselvallige resultaten lijkt precies op tijd een einde te zijn gekomen en kan men met een gerust hart de winterstop in. Een winterstop die aan de ene kant welkom is vanwege de dertien geblesseerde spelers van de Valken’68 1 en 2 selectie, maar aan de andere kant betreurd wordt omdat Valken nu net lekker in de flow zit. Voor aanvang van de wedstrijd werden er eerst drie Valken spelers gehuldigd door voorzitter Jaap Janssen voor het aantal gespeelde wedstrijden in Valken’68 1: Ronald Kuijt(100), Sven Boonstoppel(150) en Erwin van der Nagel(200)

De eerste 30 minuten was een voorzichtig Valken te zien tegen het stugge Sportclub Monster. Een defensieve ploeg die tot nu toe de meeste gelijke spelen wist te boeken maar zelf moeilijk tot scoren komt. Een kansje voor Jaco van der Bent en een geplaatst schot van David de Ruiter namens Sportclub Monster waren de enige hoogtepunten. In de 29e minuut werd de wedstrijd door Valken opengebroken, de op rechts weggestuurde Robert van Delft legt de bal terug op Jaco van der Bent. Zijn harde schot ketst via de paal weer terug de zestien in en Sven Boonstoppel schiet onberispelijk de 1-0 vanaf een metertje of twaalf binnen. Na een kopkans voor Matthijs de Mooij is het in de 38e minuut weer raak. Goed storend werk van Sven Boonstoppel op het middenveld leidt tot een doorgekopte bal van Matthijs de Mooi op de op de rand van de zestien vrijstaande Robbert van Delft. Deze tilt de bal behendig over de uitlopende keeper heen en weet van dichtbij de 2-0 binnen te tikken. Sportclub Monster probeert om te schakelen naar een wat aanvallender concept, maar verder dan een paar corners komt het niet. Rust 2-0.

Na rust probeert een aanvallend onmachtig Sportclub Monster het nog wel, maar krijgt ze in de 58e minuut bij een counter van Valken de rekening gepresenteerd. De op rechts weggestuurde Sven Boonstoppel weet met een harde lage voorzet de bij de eerste paal opduikende Robbert van Delft te bereiken die knap de 3-0 binnen werkt. De wedstrijd is gespeeld en Valken verzuimd hierna nog verder uit te lopen. Er zijn door wat slordigheden nog zelfs een aantal kansjes voor Sportclub Monster te noteren. Aan Valkenkant maken de jonkies Rody Redel en Stephan de Mooij wederom nog wat minuten speeltijd in de tweede helft. Onder het genot van een stukje muziek van de Pianoman in een stampvolle kantine was iedereen het er over eens: Arie, de sfeer is uitstekend, de resultaten zijn goed, geniet met je staf en spelers van jullie welverdiende vakantie.

Klik hier voor de foto’s van Saam de Mooij

Statistieken

Scoreverloop Valken’68 – Sportclub Monster 3-0 (2-0). 29e minuut Sven Boonstoppel 1-0, 39e minuut Robbert van Delft 2-0, 58e minuut Robbert van Delft 3-0

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Mark van der Plas, Arjan Haasnoot, Peter de Best(69e Danny Boere), Erwin de Ridder (77e Rody Redel), Sven boonstoppel, Matthijs de Mooij, Robbert van Delft, John van Rijn(83e Stephan de Mooij), Jaco van der Bent.

Koetshuiscup: dinsdag 13 december 2016 speelt Valken’68 uit tegen Kouderkerk 1, aanvang van de wedstrijd 20:00 uur.

 

By |2017-09-01T14:51:45+00:00december 10th, 2016|oud, Verslag Valken 1|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: