• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Ambitie
 • Onverwachte zevenklapper: SV Wippolder - Valken’68 2-7

  SV Wippolder, dit seizoen overgestapt van de 1e klasse zondag naar de 1e klasse zaterdag, stond net als Valken’68 keurig in het linkerrijtje. Valken’68 verwachte daarom een lastige middagje tegen het goed voetballende en opportunistisch spelende Wippolder. De basis opstelling van Valken’68 was ten opzichte van vorig week licht gewijzigd. De positie van de geblesseerde geraakte rechtsback Thijs den Hollander, scheurtje enkelband, werd ingevuld door de twee linies zakkende Bart de Duiker. De rechtsbuitenpositie van Bart werd ingevuld met een basisplaats voor Bas van Delft.
   
  De eerste meevaller deze middag viel al in Valkenburg te noteren, er was toch een bus geregeld, Niet met eigen auto dus. De tweede meevaller was geen filehinder op de weg naar Delft vanwege de klimaatdemonstraties. De derde meevaller was de belangrijkste, in de 1e minuut ging een grote kans van SV Wippolder net naast.
  Daarna vielen er drie doelpunten voor Valken’68 te noteren, Een afvallende voorzet van Samet Arikan werd door de sterk spelende Lars Wietsma met een droge schuiver tot de 0-1 gepromoveerd (22e min.). Een paar minuten later was het na het klaarleggen van de bal door Bas van Delft, aanvoerder Marc Langeveld die knap raak schoot van net buiten de zestien (0-2). Via de onderkant van de lat stuiterde de bal net achter de doellijn en toen terug het veld in. De scheidsrechter twijfelde geen moment en floot. Doelpunt. Knap gezien vanaf zijn positie, maar wel de juiste beslissing (ook volgens de tegenpartij). De 0-3 in de 34e minuut was wederom een schot vanaf de zestien. Matthijs de Mooij zag zijn schot via het been van de tegenstander onhoudbaar in het doel van SV Wippolder verdwijnen. Na al die meevallers toch een tegenvallertje in de 45e minuut. Een knappe solo van Lorenzo Dijksman bracht de 1-3 ruststand op het bord. Zou het toch nog een wedstrijd worden? Rust 1-3.
   
  En weer zat het niet tegen. De eerste kans na rust voor SV Wippolder ging er niet in, die van Valen’68 in de 46e minuut wel. Een voorzet van Samet Arikan belandde via de keeper voor de voeten van de bij de tweede paal opduikende Bas van Delft 1-4. In de 51e minuut mocht Marc Langeveld vanaf de middenlijn na een dieptepass vrij oprukken naar het doel van de tegenstander 1-5. Vijf minuten later was het weer raak. De vroeg storende Peter Kuijt stuurde na het veroveren van de bal Lars Wietsma op links weg 1-6.
  Marco van Trier tekende vlak daarna de 2-6 voor SV Wippolder nog aan, maar de wedstrijd was na de 1-6 allang gespeeld. Het regende mogelijkheden voor Valken’68 op een grote overwinning. Joshua Copper raakte de paal. De vorige week ingevallen en van een blessure terugkomende Sammy Zandbergen liet zien waarom hij vorige week drie keer over het hoofd werd gezien, hij verprutste tot zijn eigen grote schrik een levensgrote kans op de 2-7. Komt wel weer goed Sammy!!! Kost tijd!!! Marc Langeveld maakte wel zijn hattrick vol na de 2e assist van Bas van Delft (2-7).
   
  Een onverwachte zevenklapper was het eindresultaat van het deze middag goed voetballende Valken’68. Mooi meegenomen met de zware derby thuis tegen UVS in het vooruitzicht.
   
  Klik hier voor meer foto’s van Saam de Mooij: https://www.saamdemooij.nl/galleries/vv-Valken-68-fotoblog/
   
  Opstelling: Joris van Harmelen, Bart Duiker, Lars Oudshoorn, Jesper Slootweg, Peter Kuijt(73e Chris de Lange), Matthijs de Mooij, Bas van Delft, Lars Wietsma (70e Rody Redel), Marc Langeveld, Joshua Cooper ( 66e Sammy Zandbergen), Samet Arikan(70e Huig van Duin),
  Zaterdag 4 februari 2023 speelt Valken’68 1 thuis tegen UVS, aanvang 14:30 uur.
   
  Valken’68 2 wint van Voorschoten’97 3 met 4-0.
   
  Valken’68 2 speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Voorschoten’97 3. De 1-0 voor rust was net als vorige week van Nick de Jong. Tot een kwartier voor tijd bleef het nog steeds maar 1-0. Het werd dus tijd voor het kwartiertje van Steef. Als invaller effe orde op zaken stellen. Een zuivere hattrick in 15 minuten bracht de 4-0 eindstand op het bord. Klasse Stephan!!! Misschien beter voor onze gemoedsrust als je de eerste 15 minuten speelt.
   
  Zaterdag 4 februari is Valken’68 2 vrij.