• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Ambitie
 • Oefenduel Valken’68 1 eindigt in 2-1 overwinning op RCL

  Dinsdagavond kreeg een vrij brede selectie van Valken’68 1 de kans om zich te laten zien en een nat pak te halen. Het natte pak lukte zeker, het kwam met bakken uit de hemel. Ook mocht assistent-trainer Erwin van der Nagel een proeve van bekwaamheid afleggen voor zijn cursus Voetbalcoach 2. Met een 2-1 overwinning op het eind was er voor Erwin geen vuiltje aan de lucht. Weer een hindernis genomen!
   
  Zich laten zien deden de spelers van Valken’68 zich ook. Job Slootweg, de teruggekeerde verloren zoon Huig van Duijn en de van een langdurige blessure teruggekeerde Dunke Lagerberg gaven onder andere acte de présence. Voor rust lieten Pepijn van Duijvenvoorde en Bas Roorda zich zien als een goed functionerend centraal duo. Keeper Joris van Harmelen kreeg behalve een nat pak weinig te doen. RCL kreeg geen kans. Joshua Cooper sleurde als vanouds op het middenveld en beloonde zijn optreden vlak voor rust met een fraaie lob over de keeper vanaf een metertje of 40. Rust 1-0.
   
  Na rust, er werd veelvuldig gewisseld, kwam onder andere Stephan de Reuver in het veld als vervanger voor Samet Arikan. Halverwege de tweede helft eindigde een rush van Thijs den Hollander in de zestien door een overtreding van een RCL-speler. Penalty. Onbedaarlijk hard en zuiver, zoals we Huig kennen, joeg Huig van Duijn de penalty tegen de touwen (2-0). Vlak voor tijd kwam Valken’68 met tien man te spelen, Stephan de Reuver moest vanwege een blessure de strijd staken. De eretreffer voor RCL viel daarna nog in de slotfase (2-1).
   
  Valken'68 liet in deze wedstrijd zien dat het team groeit. Volwassen en met controle spelend werd een nuttige oefenwedstrijd met een overwinning afgesloten. De eerstvolgende wedstrijd is het bekerduel op 21 november om 20.00 uur tegen Antibarbari uit Rotterdam.