• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Messcherp Valken’68 wint van SV den Hoorn: 3-0.

  Met een viertal geblesseerde basisspelers, Jesper Slootweg, Stijn Haasnoot, Matthijs de Mooij en Sammy Zandbergen, en de voor één wedstrijd geschorste Peter Kuijt, wist trainer Derek van der Plas een sterk gewijzigd team uit de hoge hoed te toveren. Drie man in de achterste linie wisselen en het missen van twee vaste krachten op het middenveld is niet niks. Het hutselen bleek achteraf totaal niet van invloed. Valken’68 legde wederom een prima pot voetbal op de mat en kon na afloop drie punten bijschrijven.

  De als linker centrale verdediger opererende Rody Redel werd niet voor niets gekozen als Man of the Match. Het leek of hij al jaren de positie van linker cenrtale vervulde, terwijl hij tegenwoordig eigenlijk alleen links op het middenveld of links voorin is te bewonderen. Ook de jeugdige Bas Roorda voetbalde als controlerende middenvelder mee alsof hij niets anders gewend was.

  SV Den Hoorn en Valken’68 waren aan elkaar gewaagd. SV den Hoorn was fysiek sterker en domineerde het spel meer, maar Valken’68 was deze middag messcherp in het afronden van kansen. Iets dat compleet ontbrak bij de aanvallers van SV Den Hoorn. Vlak voor rust leverde zo’n messcherpe de 1-0 op. Een crossbal van Huig van Duijn op de op rechts staande Marc Langeveld mondde uit in een prima teruggelegde bal op Bas Roorda die op de rand van de zestien stond. Een bekeken schuiver in de hoek was voldoende. Rust 1-0.

  Halverwege de tweede helft werd de voorsprong uitgebreid naar 2-0. Een aanval door het midden opgezet door Lars Wiestma, zette Samet Arikan aan het werk in de zestien. Kappend, passerend en het overzicht bewarend gaf hij de volledig vrijstaande Marc Langeveld de kans de 2-0 te scoren. 

  Een overtreding op Marc Langeveld in de slotfase leverde Chris de Lange een rode kaart op. Chris reageerde te heftig om zijn aanvoerder in bescherming te nemen. Een uitval via Lars Wietsma in de 90e leverde het met tien man spelende Valken’68 zelfs nog 3-0 op. Samet Arikan bekroonde een sterke wedstrijd met het poorten van de keeper.

  Klik hier voor meer foto’s van Saam de Mooij

  Opstelling: Jordy Blikman, Bart Duiker, Chris de Lange, Rody Redel, Thijs den Hollander, Bas Roorda, Huig van Duijn( 86e Martijn Blom), Lars Wietsma, Marc Langeveld, Joshua Cooper ( 62e Matthijs de Mooij), Samet Arikan.

  Zaterdag 3 December speelt Valken’68 1 uit tegen DCV (Delft), aanvang 14:30 uur.