• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Ambitie
 • Maak kennis met ons “Team van de Week”: MO15-1

  Ontmoet de trainer en coach

  Trainer: Niels Karremans Sinds dit seizoen ben ik de trainer van deze hechte vriendinnenclub. Na een periode van wederzijds wennen hebben we een goede modus gevonden. Het is een fantastische groep met stuk voor stuk leuke meiden. Op wedstrijddagen vliegen de vonken er vanaf en geeft iedereen alles voor het team en het resultaat. Op trainingen legt het fanatisme het af en toe af tegen het sociale aspect en wint de gezelligheid. Ook volgend jaar gaan we verder met het ontdekken en ontwikkelen van het potentieel van het team.

  Coach: Tjeerd van de Oever De meiden zijn geweldig, ze zijn sinds de minioren een hecht team waar ik alles voor geef. Vanaf de zijlijn ondersteun ik ze met mijn karakteristieke stem. Ik geef aanwijzingen maar laat het ook horen als ze het goed doen. Lanterfanten is wissel, dat weten ze, we gaan voor het kampioenschap, elk seizoen weer. Dit was het tweede seizoen dat dit gelukt is, fantastisch!

  Natuurlijk zijn de meiden in de sloot beland na de overwinning en was er een mooi feestje. Het ouder-kind voetbal begon jaren geleden als een leuke ervaring op het veld tussen de meisjes, maar is nu uitgegroeid tot een fantastische wedstrijd waar naast de ouders ook de broertjes en zusjes fanatiek meedoen en er uiteraard ook veel gelachen wordt.

  Ontmoet de spelers

  Keeper:

  • Fleur Postmus: Onze wolf in schaapskleren, niet groot van stuk maar een kei in wat ze doet. Ze trainde mee met de KNVB en is van groot belang in ons team, menige wedstrijd maakt zij het verschil. Met soms onnavolgbare reddingen heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan het behaalde kampioenschap.

  Verdedigers:

  • Esmee de Wit: Fel, snel en meedogenloos. Met haar goede spelinzicht pakt Esmee in de achterhoede elke bal. Met haar blik doet ze de tegenstander verbleken.
  • Pien Veldmaat: Staat als een blok achterin, zie daar maar eens voorbij te komen. Met haar kracht en snelheid drijft ze menig linksbuiten tot wanhoop.
  • Juul van der Meij: Zorgt dat alles links achter op rolletjes loopt en laat zich door blessures niet uit het veld slaan.
  • Liv Karremans: Is sinds dit seizoen een van onze strijders in de achterhoede, ze doet er alles aan om mee te groeien met het team en heeft een mooie ontwikkeling laten zien.
  • Roos van der Meij: Ontfutselt de bal van de tegenstander en gaat er als een haas mee vandoor. Verliest geen duel en snelt met haar onnavolgbare dribbels de tegenstanders voorbij.

  Middenvelders:

  • Sofie Ravensbergen (a.k.a. Raaf): Stofzuiger op het middenveld. Ziet er lief uit, maar schijn bedriegt. Pakt ook net zo makkelijk haar verantwoordelijkheid als (centrale) verdediger en geeft ook daar haar tegenstanders geen kans.
  • Isis Hummel: Ijzersterk op het middenveld. Oogt klein en tenger, maar gaat voorop in de strijd. Is voor niemand bang en laat zich niet intimideren.
  • Anouk Haasnoot: Dribbelt op het middenveld vliegensvlug alle tegenstanders voorbij. Mooie techniek en een goed schot.
  • Demi de Mooij: Multi-inzetbaar. Met haar goede inzicht, snelheid, duelkracht en het feit dat ze net zo makkelijk met links als met rechts passt en schiet, kan Demi overal spelen.
  • Julia Prigge: Met haar goede techniek passeert zij gemakkelijk en staat zij aan de basis van menig aanval. Haar crosspass is inmiddels berucht in de regio. Duikt regelmatig op in het vijandelijke strafschopgebied waar zij met haar bekeken schot haar doelpuntjes meepikt.
  • Nikki Zwaan: Verbindingsspeler op rechts. Onmisbare schakel tussen voor en achterhoede. Scoort incidenteel, maar wel maker van een van de belangrijkste doelpunten in de thuisoverwinning tegen FC Lisse.

  Aanvallers:

  • Lieke: Als spits/linksbuiten pikt Lieke haar doelpuntjes mee. Staat op belangrijke momenten op de goede plek en slaat dan genadeloos toe.
  • Sofie de Vries: Aanspeelpunt voorin. Met haar goede functionele techniek weet ze de ballen aan te nemen en verdeelt ze het spel. Met haar snelheid benut ze de ruimtes achter de verdediging om vervolgens bekeken af te ronden.
  • Isabelle Chen: Sneltrein op links. Wordt vaak stevig aangepakt door verdedigers die zich vergissen in haar snelheid, maar staat altijd weer op. Met 20 doelpunten dit seizoen de ene helft van onze doelpuntenmachine.
  • Kylie van den Oever: Met 21 doelpunten de andere helft van de doelpuntenmachine. Snel, sterk en een goed schot met links en rechts. Aanvoerder in alle opzichten. Neemt het team op sleeptouw. Altijd kwaad en in de clinch met de scheids.

  Wat trok Niels Karremans aan om trainer te worden?

  De potentie die in dit team zit. Het team laat op wedstrijddagen een enorme wil om te winnen zien. Ik wil graag een bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van het voetballend vermogen. Belangrijk ontwikkelpunt is het positiespel. Door goed vrijlopen en elkaar op het juiste moment op de juiste manier aanspelen, wil ik ons spel in balbezit verbeteren en op die manier kansen creëren.

  Sterke punten van het team

  Ons team is steady en hecht, voor elkaar door het vuur. Iedereen zet haar beste beentje voor, samen sterk!

  Doelen voor dit seizoen

  Voetballend vermogen verbeteren en kampioen worden. Dat laatste is gelukt, het eerste werken we nog aan.

  Grappigste of meest gedenkwaardige moment

  Dat is ongetwijfeld het kampioenschap op onze laatste wedstrijddag. We waren afhankelijk van de wedstrijd van FC Lisse. In de rust van onze laatste wedstrijd stonden we 1-0 voor en werd duidelijk dat Lisse punten had laten liggen, waardoor wij met een overwinning kampioen zouden zijn. Met de 2-0 vlak voor tijd was het doel bereikt en kon het feest beginnen. Allereerst met een verfrissende duik in het water bij de Dorpsweide.

  Moeilijkste tegenstander

  Elk seizoen is het aanpoten, de teams zijn aan elkaar gewaagd. We voelen altijd de adem van Lisse in ons nek, maar dit jaar bleven we ze de baas. In de laatste fase waren alle ploegen aan elkaar gewaagd. Bijna iedereen kon van iedereen winnen. Hierdoor was elke wedstrijd moeilijk. Uiteindelijk hebben wij aan het langste eind getrokken met één puntje meer dan Lisse.

  Makkelijkste tegenstander

  Makkelijke tegenstanders bestaan niet. Elke wedstrijd moeten we alles geven.

  Man of the Match

  Jesper Slootweg

  Boodschap aan het eerste team

  Mannen van Valken 1, onwijs veel succes gewenst. Als jullie net zo spelen als wij dan komen jullie er wel!

  Verwachte uitslag van de wedstrijd

  2-1 winst voor Valken.