• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
  • Ambitie
  • Valken’68 is na de gewonnen wedstrijd afgelopen zaterdag thuis tegen RCL (1-0) geplaatst voor de tweede ronde van de districtsbeker. FC Boshuizen eindigde eerste in de poule van 4, Valken’68 tweede. Foreholte en RCL zijn uitgeschakeld. Op het nieuwe kunstgras van veld 1 legde Valken’68 zaterdagmiddag een redelijke eerste helft neer tegen het aanvallend wat zwak ogende RCL. Na een paar kleine kansjes was het een crossbal van Samet Arikan aan de rechterkant die Marc Langeveld in de gelegenheid stelde om met een fraaie lob over de keeper de score te openen (30e 1-0). Marc kreeg een aantal minuten later zelfs nog de kans om met de kop zijn tweede doelpunt te scoren. Rust 1-0.

Vlak na rust zag Huig van Duijn zijn vrije trap via de onderkant van de lat weer uit het doel spatten. Daarna werd het voetbal van Valken kant steeds slordiger. Veel balverlies en geen goede passing. RCL wist er door het ontbreken van aanvalskracht niet van te profiteren. Huig van Duijn kreeg vlak voor tijd na een mooie balaanname en kapbeweging nog een uitgelezen kans om de 2-0 te maken. Hij koos echter voor de verkeerde hoek.