• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
  • Handrem erop of eraf? Voorschoten’97 - Valken’68 1-1.

    Een mooi nazomer zonnetje, wat wil je nog meer? Een leuke pot aanvallend voetbal? Dat was de eerste helft van Voorschoten’97 – Valken niet het geval. Beide ploegen speelden met de handrem erop. Kwam dat omdat beide trainers nog niet weten waar hun ploeg staat of zijn er andere redenen? Excuus voor Voorschoten’97 was misschien het ontbreken van routinier Ronnie Verplancke. Excuus voor Valken’68 was de late afmelding van linksback Peter Kuijt (ziekte) en het ontbreken van de vorig week geblesseerd geraakte Joshua Cooper. Niettemin had Valken’68 in Martijn Blom en de van een blessure teruggekeerde Sammy Zandbergen prima vervangers. Desalniettemin kozen beide trainers voor een voorzichtige speelwijze de eerste helft en kregen de toeschouwers maar een handvol doelrijpe kansen te zien die netjes waren verdeeld over beide ploegen. Eén van die kansen, een foutje in de verdediging van Valken’68, werd benut door Loyd van der Wilden in de 22e minuut (1-0). Een tweede kans voor Voorschoten werd door Valken’68 middenvelder Matthijs de Mooij net voor de lijn weggehaald. De kansen van Valken’68 voor rust waren voor Samet Arikan en Marc Langeveld. 

    Na rust werd duidelijk dat de handrem bij Valken’68 ervan af was gehaald. Met name Valken’68 liet de tweede helft een pot aantrekkelijk voetbal zien. Na een aantal goede mogelijkheden om de score gelijk te trekken, was het Marc Langeveld die prima voorbereidend werk van Jan de Bruin en Matthijs de Mooij koel afrondde (69e 1-1). Voorschoten’97 leek er na deze gelijkmaker fysiek door heen te zitten, maar de Valken’68 aanvallers miste het geluk bij hun doelpogingen om de winst over de streep te zetten. Een bal van Marc Langeveld ging net naast en het lobje over de keeper van Huig van Duijn ging net over. Een gelijkspelletje was wat restte. Volgende week speelt Valken’68 thuis tegen het sterk gestarte Monnickendam. Misschien wordt het beeld dan duidelijker waar we met Valken’68 op dit moment kwalitatief staan. 

    Klik hier voor meer foto’s van Saam de Mooij. 

    Opstelling Valken’68: Joris van Harmelen, Gert Ravensbergen, Chris de Lange Brian van Noort, Martijn Blom, Matthijs de Mooij, Jaco van der Bent, Jan de Bruin, Marc Langeveld, Sammy Zandbergen en Samet Arikan(56e Huig van Duijn).