• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Goede competitie start Valken’68, uitslag 1-3.

  Goede competitie start Valken’68, uitslag 1-3.


  Waar Valken’68 vorig jaar de eerste wedstrijd kansloos verloor met 0-3, waren zaterdag de rollen omgedraaid. De eerste kans/mogelijkheid was voor Jaco van der Bent (08e min.), helaas verdween zijn inzet in het zijnet. AFC-speler Max de Bruijne (21e min.) zag zijn veranderd schot via Peter Kuijt op de lat belanden. Ook de tweede kans voor de thuisclub ging niet door, Zep Swijghuisen Reigersberg (27e min.) omspeelde de prima keepende Joris van Harmelen, helaas werd deze treffer geannuleerd wegens buitenspel. Dan toch komt de thuisclub op de 1-0 (32e min.) voorsprong, via diverse benen verdween de bal in de goal. Valken’68 antwoorden zeer snel want nog geen minuut later scoorde de aanvoerder van Valken’68 Marc Langeveld de 1-1. Vlak voor de rust was het Samet Arikan, die duidelijk geen buitenspel stond maar onterecht werd afgevlagd door de grensrechter van AFC. Want anders had de snelle vleugelspeler zou doorkunnen lopen, en had Valken’68 misschien met een voorsprong de rust ingegaan.


  Na de rust floot de scheidsrechter Roy Laheur (50e min.) voor een zogenaamde overtreding van Jelmer van Egmond voor een strafschop. De toegekende strafschop van Zep Swijghuisen Reigersberg werd gestopt door Joris van Harmelen. in plaats van de 2-1 valt de 1-2 aan de andere kant. Joshua Cooper (56e min.) frommelt zich door de verdediging van AFC en scoort de 1-2 .Waar de scheidsrechter makkelijk een strafschop gaf aan AFC laat hij Jan de Bruin staan, in vele ogen was deze overtreding duidelijk een strafschop. Valken’68 is niet van slag, want de 1-3 (78e min.) komt toch op het scorebord. Volgens de doelpuntenmaker Joshua Cooper (78e min.) was het een eigen goal. Valken’68 speelde daarna de wedstrijd beheerst uit en zodoende konden de eerste drie punten meegenomen worden naar Valkenburg. Na de afloop van de wedstrijd een tevreden trainer Alan Campfens. Een dik verdiende overwinning mede omdat we een goed strijdplan hadden.

  Klik hier voor meer foto;s van Saam de Mooij http://valken68.saamdemooij.nl/98%20AFC%20uit/


  Opstelling Valken’68: Joris van Harmelen, Gert Ravensbergen, Chris de Lange (Pepijn van Duijvenvoorde 75e min.). Jelmer van Egmond (Brian van Noort 85e min.), Peter Kuijt, Matthijs de Mooij, Jaco van der Bent, Jan de Bruin, Marc Langeveld, Joshua Cooper (Hassan Erdogan 88e min.) en Samet Arikan.


  Geen Gele kaarten voor Valken’68.

  verslag door Daan Noteboom