Kunstgras: Gemeente Katwijk en voetbalverenigingen volgen advies RIVM

Kunstgras: Gemeente Katwijk en voetbalverenigingen volgen advies RIVM

Wethouder Krijn van der Spijk en bestuursleden van de voetbalverenigingen uit de gemeente zijn nogmaals bij elkaar gekomen naar aanleiding van de berichtgeving in diverse media over de mogelijk schadelijke stoffen in het rubbergranulaat gebruikt op de kunstgrasvelden.

 De wethouder en de voorzitters van de voetbalverenigingen begrijpen de bezorgdheid van voetballers en ouders over de mogelijke gezondheidsrisico’s van rubbergranulaat. De gemeente en de voetbalverenigingen blijven de adviezen van het RIVM en de GGD volgen. Van der Spijk: “We hopen dat het RIVM snel met hun resultaten komt. Deze worden half december verwacht en zijn voor de gemeente en de verenigingen leidend. We laten de clubs hun eigen afweging maken en ook ouders kunnen hun eigen afwegingen maken.”

De gemeente ondersteunt de voetbalclubs in hun communicatie over het rubbergranulaat. Hierbij worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd. Op de site van het RIVM is een pagina ingericht met veelgestelde vragen.

Onderzoek RIVM

De gemeente heeft zich aangemeld bij het RIVM met het verzoek om één of meerdere kunstgrasvelden in de gemeente Katwijk bij het aankomende onderzoek te betrekken. In het onderzoek van het RIVM is een veld van Rijnsburgse Boys onderzocht. Dat veld is vergelijkbaar met een groot gedeelte van de kunstgrasvelden in Katwijk.

 Advies RIVM

Het RIVM beveelt aan om kinderen alleen te laten sporten op rubbergranulaat en niet op andere wijze er mee te laten spelen. Het RIVM geeft verder het advies om kinderen na het sporten – zoals gewoonlijk – te laten douchen en schone kleren aan te trekken. 

 Krijn van der Spijk, wethouder Sport

Gerard Mostert, wethouder Volksgezondheid

FC Rijnvogels                                  P. Plug

K.v.v. Quick Boys                            H.J. van Maanen

Rijnsburgse Boys                            A. Hendriksen

Valken ’68                                         J. Janssen

VV Katwijk                                        M. Vergouwen

By |2016-11-30T17:52:41+00:00november 30th, 2016|Nieuws|0 Reacties

About the Author:

Contact Info

Duyfrak

Telefoon: (071) 4013214

Web: Valken '68

%d bloggers liken dit: