• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Gedisciplineerd en efficiënt Valken’68 wint met 0-2

  Afgelopen zaterdag speelde Valken’68 uit tegen v.v. Monnickendam. Een tegenstander waar Valken’68 eerder het seizoen moeite mee had. Thuis werd er verloren met 3-4 door met name het niet attent zijn bij de aanvang van de tweede helft. Monnickendam liep toen in een paar minuten uit van 1-2 naar 1-4. Zaterdagmiddag liep dat anders. Valken’68 was de hele wedstrijd bij de les. Weliswaar kreeg Monnickendam een paar kansjes om te scoren, maar die waren qua aantal beperkt. De beste en eerste kans die Monnickendam kreeg was in de 18e minuut toen Stephan de Jong bij een aanval door het midden een vrije kans kreeg om vanaf randje zestien uit te halen. Daarna kreeg Valken’68 twee kansen. Een moeilijke kans, achter het standbeen langs door Sammy Zandbergen, verdween nog naast de verkeerde kant van de paal. De volgende kans in de 2e minuut was raak. Een schitterende steekpass met het buitenkantje van Marc Langeveld werd efficiënt binnengeschoven door Jaco van der Bent (0-1). Rust 0-1.

  Na rust kregen de toeschouwers eenzelfde spelbeeld te zien. Gedisciplineerd en geduldig speelde Valken’68 de wedstrijd uit. Weinig kansen weg geven en daar waar mogelijk aanvallen om de 0-2 te maken. Er waren kansen op de 0-2 in 66e en 71 minuut. Samet Arikan en Joshua Cooper kwamen net lengte tekort om de voorzetten van Marc Langeveld binnen te koppen. In de 82e viel de tweede treffer alsnog en werd de wedstrijd in het slot gegooid. De sterk acterende Samet Arikan stoorde vrij vroeg op de helft van de tegenstander, veroverde de bal, en schoot de 0-2 binnen. Met de behaalde drie punten blijft Valken’68 vierde staan en lijkt het veilig te zijn.

  Aanstaande zaterdag 7 mei speelt Valken’68 1 thuis tegen Voorschoten’97, aanvang 14:30 uur.

  Klik hier voor meer foto’s van Saam de Mooij

  Opstelling Valken’68: Joris van Harmelen, Pepijn van Duijvenvoorde, Jelmer van Egmond, Brian van Noort, Peter Kuijt, Matthijs de Mooij, Samet Arikan, Sammy  Zandbergen, Marc Langeveld, Joshua Cooper, Jaco van der Bent (57eHasan Erdogan).