• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Foutjes in afwerking wordt Valken’68 fataal: 1-3 verlies

  Voor Valken’68 waren de druiven zuur afgelopen zaterdag. In de topper tegen Die Haghe ging Valken’68 thuis met 1-3 onderuit terwijl het uitstekende mogelijkheden had gehad om tot een andere uitslag te komen. Niet alleen goede kansen, maar ook het voetbal wat Valken’68 in de eerste helft liet zien was goed. Als het met rust 2-0 of 3-1 had gestaan was het een goede afspiegeling geweest. Valken’68 had voor rust grote kansen via Samet Arikan, Bas van Delft, Lars Wietsma en Marc Langeveld. Als je één op éen vrij voor de keeper komt en je lobt hem over het doel heen in plaats van de kans op een éénvoudiger manier af te maken, kan dit je duur komen te staan. Het efficiëntere Die Haghe had maar één kans voor rust en die ging er onberispelijk in. Onzorgvuldigheid op het middenveld gaf Mike de Graaf de mogelijkheid om bij een aanval door het midden te scoren. Rust 0-1.

  Na rust kwam Die Haghe met een uitval over rechts al vrij snel (51e min.) via Sami Aoulad Said op 0-2. Valken’68 ging op zoek naar de aansluitingstreffer maar moest na o.a. een kopkans voor Bas van Delft en een hard ingeschoten vrije trap van Marc Langeveld in de 75e via Sami Aoulad Said de 0-3 incasseren. In de 78e viel nog wel de 1-3. Een eigen doelpunt na een voorzet van Samet Arikan. Valken’68 bleef op zoek naar het verkleinen van de achterstand, maar het niet afronden van de gemiste kansen in de eerste helft bleek fataal tegen het stugge defensief sterke Die Haghe. Beide ploegen eindigde de wedstrijd met tien man. In de slotfase moest helaas de debuterende en ingevallen Pepijn de Jong met een te enthousiaste te laat ingezette ongelukkige tackle het veld verlaten. Net zoals de ingevallen Chico Mulder van Die Haghe. Na afloop besefte men bij Valken’68 dat deze wedstrijd een gemiste kans was op  meer, de teleurstelling droop van de gezichten af. 

  Klik hier voor meer foto’s van Saam de Mooij

  Opstelling: Joris van Harmelen, Pepijn van Duijvenvoorde (57e Joshua Cooper), Chris de Lange (82Lars Oudshoorn), Jesper Slootweg, Peter Kuijt, Matthijs de Mooij, Bas van Delft, Rody Redel, Marc Langeveld, Lars Wietsma (74e Pepijn de Jong), Samet Arikan.

  Zaterdag 11 maart 2023 speelt Valken’68 1 uit tegen VUC, aanvang 14:30 uur.

  Zaterdag 11 maart speelt Valken’68 2 thuis tegen ASC 2, aanvang 11:00 uur.