• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week moest Valken 2 het roer omgooien om tot een goed resultaat te komen. Nog steeds zonder de sterkhouders Gerald, Sven en Dirk, maar met Patrick in de gelederen trok Valken 2 naar Schipluiden. Een onbekende tegenstander maar bij het warmlopen kon men al zien dat ook hier de Westlandse mouwenstropers het jonge Valken moeilijk zou gaan maken. Na een aftastend begin nam Valken het initiatief en ging op zoek naar de openingsgoal. Met ook nu weer een jong middenveld maar met meer balans was Valken de eerste helft de betere ploeg.

  Onder aanvoering van Patrick Smit die onze jongens goed motiveerde zocht Valken regelmatig het doel van Schipluiden.De verdediging van Valken stond dit keer als een huis en kansen werden er niet weggegeven, echter ook Valken kon in de eerste helft niet tot scoren komen.

  Na de speech van trainer Ram kwam er een ander Valken naar buiten met een nog grotere drive naar voren. Het was Mike Zwijnenberg die zich knap vrijspeelde en magistraal de 0 – 1 binnenschoot. Dit was een grote opluchting en het leek erop dat het nu erop en erover zou worden. Een vrije trap voor Schipluiden vanaf de zijlijn kwam voor het Valken doel en zonder dat iemand de bal raakte verdween hij in ons doel. Wat een tegenvaller. 1-1

  Valken wisselde Steffan Star voor Jeroen Schaap en met vereende krachten werd weer het vijandelijke doel gezocht. Ons jonge middenveld met Rick, Ilja en Mark bleef fier overeind tegen het krachtvoetbal van de Westlanders. Mike Zwijnenberg kwam in een 1 op 1 met de keeper van Schipluiden en hij maakte deze middag op fraaie wijze de 2e goal. 1 -  2

  Nu leek Schipluiden verslagen en bij de volgende aanval werd Jeroen Oskam op grove wijze in de 16 meter onderuit getrapt. Maar de scheidsrechter durfde de bal niet op de stip te leggen en gaf een vrije trap buiten de 16 meter. Ongelooflijk. De vrije trap van Martijn Blom verdween net over de goal en na een paar minuten floot de scheidsrechter voor het einde.

  Een mooie overwinning wat Valken 2 op een vierde plek in de stand bracht. Dit was een wedstrijd waarin niemand verzaakte en als team werd deze overwinning binnengeharkt.