• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Ambitie
 • Fantastisch seizoen Valken’68 1 eindigt bij halve finale om promotie.

  Woensdagavond speelde Valken’68 de halve finale voor promotie naar de vierde divisie tegen VOC uit Rotterdam. De wedstrijd ging helaas verloren, maar de sfeer van die wedstrijd en de prestaties van Valken’68 dit seizoen waren fantastisch. Nog nooit was Valken’68 zo hoog geëindigd, 2e in de eerste klasse. Chapeau!!! Op een gezellig en vol sportpark ’t Duyfrak, 1.000 - 1.200 bezoekers was het goed toeven. Zanger Patrick Messemaker die op het veld vooraf en in de rust de sfeer er goed in bracht. Sponsors die vooraf werden verwend in het gastvrije Sponsorhome door Annemarie, Coby en Hans. De jeugdteams die kampioen waren geworden liepen vooraf de kampioenenparade en voor de natuurliefhebbers waren er na rust de billen van twee mannelijke streakers te bewonderen. Iedereen die aan de organisatie van dit festijn heeft meegeholpen wordt namens het Valken’68 bestuur hartelijk bedankt. Voetbal zoals voetbal hoort te zijn.

  Voetbal kan ook hard zijn. Na een goede eerste helft van Valken’68 kant, was één ongelukkige situatie in het begin van de tweede helft de aanleiding tot een 1-4 verlies voor Valken’68. In de eerste helft had het iets dominantere Valken’68 wat kleine kansen gehad om op voorsprong te komen. Matthijs de Mooij kopte net over in de 15e minuut en in de 35e minuut waren Sammy Zandbergen, Samet Arikan en Dunke Lagerberg niet in staat om de trekker over te halen bij een scrimmage voor het doel van VOC. Een puntertje van Sammy Zandbergen verdween net naast de verkeerde kant van de paal. Rust 0-0.

  Na rust mocht Jelle van den Oever vrij op de keeper af. Zijn stift werd echter gepareerd door keeper Kristian van den Tempel van VOC. Vlak daarna viel de ongelukkige 0-1. Dirk van Duijn probeerde de bal naar voren te schieten, maar de bal caramboleerde via een tegenstander over keeper Frank Kardjani in het Valken’68 doel (0-1). Het geblesseerd uitvallen (pimpelpaarse enkel) van Matthijs de Mooij, degene die als controlerende middenvelder de lijnen bewaakt en de gaten dichtloopt, speelde VOC hierna in de kaart, want Valken’68 moest op zoek naar de gelijkmaker. De uitstekende buitenspelers van VOC, volgend jaar voetballend voor ASWH, maakte van de geboden ruimte dankbaar gebruik. Bij een mooie uitval over rechts was het Ruben Monteiro Soares die de 0-2 scoorde in de 61e minuut. Zes minuten later was het bij een voorzet van links 0-3 door een doelpunt van Yannick Koevermans. Langzaam vloeiden de krachten bij Valken’68 weg, maar de ingevallen Joshua Cooper (Man of the Match) wist na een listig lepelballetje  van Sammy Zandbergen de 1-3 in de 80eminuut binnen te schuiven. De 1-4 in de 90e minuut van Wouter van der Loo was voor VOC de kers op de taart. De finale aanstaande zaterdag tegen WNC de beloning. Van harte gefeliciteerd VOC met dit resultaat. Een laatste woord van dank gaat uit naar het arbitrale trio. Scheidsrechter de Waard en grensrechters van Doren en van Ool deden hun werk voortreffelijk en zorgden voor een sportief en ordentelijk wedstrijdverloop.

  Klik hier voor meer foto's van Saam De Mooij

  Basis: Frank Kardjani, Pepijn van Duijvenvoorde (80e Bart Duiker), Jesper Slootweg, Stijn Haasnoot, Dirk van Duijn (60e Lars Oudshoorn), Matthijs de Mooij (60e Niels Varkevisser), Jelle van den Oever, Lars Wietsma (74e Joshua Cooper), Sammy Zandbergen, Dunke Lagerberg (74e Huig van Duijn, Samet Arikan (76e Huig van Duijn).