• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Ambitie
 • Eindelijk, Valken’68 wint van VELO met 1-0.

  Wat jaren niet lukte, lukte afgelopen zaterdag wel. Winnen van VELO. Was het spel van Valken’68 de week ervoor tegen SV Nootdorp nog slordig te noemen, afgelopen zaterdag was het eerste half uur een voorbeeld van een zorgvuldig en geduldig voetballend Valken’68. Geduldig en zorgvuldig omdat tegen het compact en defensief spelende VELO een foutje Valken’68 en lastige middag kon bezorgen. 

  In de 8e minuut kreeg spits Nick Guijt de eerste kans om voor Valken’68 de score te openen na een prima voorzet van rechtsback Thijs den Hollander. Deze poging slaagde nog niet, die in de 19e minuut wel. Een afgedwongen fout, verkeerd uitverdedigen, leidde tot de tweede kans voor Nick Guijt . Via de binnenkant van de paal verdween de bal in het doel (1-0). Eén van de weinige kansen die VELO deze middag zou krijgen, was te noteren in de 35e minuut. De bal bleef gevaarlijk hangen in het doelgebied van Valken’68’ keeper Frank Kardjani na een corner van VELO. De Valken’68 verdediging, deze zaterdag zeer geconcentreerd spelend, maakte geen fout en klaarde de klus. Rust 1-0.

  Na rust gooide VELO er fysiek een schepje bovenop. Het werd meer vechtvoetbal van beide kanten. Bas Roorda liet als controlerende middenvelder bij Valken’68 zien dat hij steeds volwassener en beter gaat spelen. Controle op het middenveld en geduldig uitverdedigen voorkwam dat VELO deze middag nog kans zou krijgen op een gelijkspelletje.  De kansen voor Valken’68 om de stand naar een veilige 2-0 te tillen waren echter ook spaarzaam. Een goede kans was er halverwege de tweede helft via een voorzet van Lars Wietsma voor Samet Arikan. En tien minuten voor tijd kreeg Sammy Zandbergen nog een kans aangereikt van Jelle van den Oever. Het bleef echter bij de verdiende 1-0. Nicky Guijt werd “man of the match”.

  Voor meer foto’s van Saam de Mooij: https://www.saamdemooij.nl/galleries/vv-Valken-68-fotoblog/

  Basis: Frank Kardjani, Thijs den Hollander, Lars Oudshoorn, Jesper Slootweg, Stijn Haasnoot, Bas Roorda, Bas van Delft (64e Sammy Zandbergen), Lars Wietsma (76e Dunke Lagerberg), Nicky Guijt (64e Jelle van den Oever), Joshua Cooper, Samet Arikan.

  Zaterdag 25 november 2023 speelt Valken’68 1 thuis tegen SV Honselersdijk. Aanvang 14:30 uur.