• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Ambitie
 • Eindelijk Sammy!!! Valken’68 trekt tegen UVS aan het langste eind: 1-0.

  De nummer vier Valken’68 thuis met 24 punten uit 13 wedstrijden tegen de nummer 12 UVS met 12 punten. Dan verwacht je een behoorlijk krachtsverschil tussen beide teams. Dat was er niet. Het zat het geplaagde UVS gisteren weer niet mee, een gelijkspelletje was aan de ene kant misschien verdiend geweest. Aan de andere kant creëerde Valken’68 in de wedstrijd iets meer kansen dan UVS en probeerde het de eerste helft meer de aanval te zoeken.  

  In de eerste helft waren de spannende momenten aan beide kanten schaars. Valken’68 was via Marc Langeveld, schot op de paal in de 16e) en twee keer via Bas van Delft (in de 19e en de 35eminuut) het dichts bij de openingstreffer. Rust 0-0.

  Na rust leek de wedstrijd richting een 0-0 te kabbelen, kleine kansjes aan beide kanten. Maar de direct na rust voor Joshua Cooper ingevallen Sammy Zandbergen zou deze wedstrijd gaan beslissen. Klaagde de van een blessure terugkomende Sammy Zandbergen twee weken terug dat hij drie keer over het hoofd werd gezien, en verprutste hij tot zijn eigen grote schrik vorig week een levensgrote kans, vandaag was hij de matchwinnaar. Met een fraaie voetbeweging speelde Samet Arikan zich in de 74e aan de linkerkant vrij en gaf voor, een overstapje van in de zestien, en de daarachter opduikende Sammy Zandbergen kon de bal binnen schieten (1-0). Eindelijk Sammy!!!

  UVS ging daarna nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar de attent keepende Joris van Harmelen zou zich deze middag niet laten verrassen. Een grote kans op een mogelijke 2-0 werd invaller Nick de Jong in de 90e ontnomen door een overtreding op de middenlijn. Nick had een vrije doortocht naar het doel. De scheidsrechter bestrafte dit met geel, mogelijk omdat de afstand naar het UVS doel nog ver was. Een ander had misschien rood getrokken. Na het laatste fluitsignaal trok Valken’68 op een sfeervol sportpark dus aan het langste eind. Na het vuurwerk was het tijd voor de derde helft met Barry Badpak.

   

  Klik hier voor meer foto’s van Saam de Mooij

   Opstelling: Joris van Harmelen, Bart Duiker, Lars Oudshoorn, Jesper Slootweg, Peter Kuijt, Matthijs de Mooij, Bas van Delft(63e Rody Redel), Lars Wietsma, Marc Langeveld(84e Chris de Lange), Joshua Cooper ( 46e Sammy Zandbergen), Samet Arikan(89e Nick de Jong).

  Zaterdag 11 februari 2023 speelt Valken’68 1 uit tegen Velo, aanvang 14:30 uur.

  Zaterdag 11 februari speelt Valken’68 2 thuis tegen FC Oegstgeest 2, aanvang 11:00 uur.