• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • De eerste competitiewedstrijd van Valken’68 2 eindigde thuis tegen Westlandia 2 met een 3-2 winst voor de Valkenburgers. 

   Valken was het eerste gedeelte van de wedstrijd beter dan Westlandia. Er werd meer gecreëerd en de kansen waren groter voor valken. Tot er in de 30ste minuut uit het niets een doelpunt viel voor Westlandia nadat de spits zomaar vrij voor de keeper stond om hem vervolgens koelbloedig in te schieten. 

  Valken had het even een moment zwaar met dit tegendoelpunt, maar kon snel weer de controle krijgen over de wedstrijd nadat Jeroen, goed wegdraaiend bij zijn tegenstander, de 1-1 erin schiet. 

  Westlandia was voor rust nog een keer erg gevaarlijk, maar door een geweldige redding van keeper Kas gingen beide teams met 1-1 aan de thee. 

  In de tweede helft creëren beide teams weinig kansen en spelen rommelig voetbal. Op een aantal grote kansen en een bal die van de lijn wordt gehaald bij het doel van Valken gebeurd er weinig spectaculairs. 

  Tot in de 79ste minuut valken een penalty krijgt. Deze wordt door Sven Boonstoppel benut en voelde als een verlossing voor de Valkenburgers. Twee minuten later wordt het nog mooier voor de Valkenburgers en schiet Robin de 3-1 binnen,  na een goeie bal van Pepijn op invaller Artan, die de bal panklaar neerlegt om in te schieten en is de wedstrijd gespeeld. 

  In de 89ste minuut krijgt Westlandia nog een penalty die voor de 3-2 zorgde en het slot van de wedstrijd nog spannend maakte. Maar 3-2 bleek de eindstand te zijn. 

  Een uitslag waar Valken’68 2 blij mee mag zijn. 

  Opstelling Valken 2: Kas Vaneman, Sven Boonstoppel, Patrick Smit, Bas Roorda, Rick Dijkhuizen, Steffan Star, Jeroen Oskam(76e Artan Recica), Ilja de Vries, Robin van Dijk, Sammy Zandbergen(64e Bas Star), Myron Terpsma(45e Pepijn de Jong).

  Zaterdag 26 september speelt Valken’68 2 uit tegen FC’s Gravenzande 3. Aanvang 15:00 uur.