• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Beste Leden,

  Onder normale omstandigheden mag ik u als voorzitter toespreken op de traditionele nieuwjaarsreceptie van Valken’68, maar op dit moment is dit niet mogelijk doordat ons aller vijand het corona virus nog steeds in alle hevigheid rond woekert! 

  Vandaar dan maar via onze vernieuwde website, iets onpersoonlijker maar daardoor zeker niet minder gemeend: Namens het bestuur van Valken’68 wens ik U een heel onbezorgd, gelukkig en gezond 2021 toe!!

  Het is op de nieuwjaarsreceptie normaal dat we even terugblikken op het jaar dat achter ons ligt, op sportief vlak is er natuurlijk weinig zinnigs te melden doordat alle competities voortijdig zijn afgebroken vanwege het coronavirus. Ons grootste succes werd behaald achter de schrijftafel waar wij de promotie naar de eerste klasse konden vieren, dit natuurlijk omdat ons vlaggenschip met een geweldig seizoen bezig was en onbedreigd aan kop van de tweede klasse stond. Zeer terecht, zeker voor de spelers en de staf, dat ons verzoek gehonoreerd werd door de KNVB.

  Er is in 2020 heel veel gerealiseerd op ons sportpark, veld drie en vier zijn voorzien van nieuw kunstgras en ons hoofdveld is omgebouwd van natuurgras naar kunstgras. Een totaal nieuw hekwerk en rondom het veld nieuwe bestrating, geeft ons sportpark een zeer nette en strakke uitstraling. Op de verlichting van het eerste veld moeten wij nog even wachten maar als alles volgens plan verloopt dan kunnen we begin februari hier ook gebruik van maken. Ook is er door een aantal vrijwilligers veel werk verricht aan de constructie van het hekwerk waar de reclameborden aan hangen, ook dit geeft een geweldig nette en strakke uitstraling. Belangrijk ook omdat wij sterk afhankelijk zijn van onze trouwe sponsors, zeker in deze moeilijke tijden waar wij als vereniging heel dankbaar voor zijn dat onze sponsors ons blijven steunen ondanks dat zij zelf ook in zwaar weer zitten!

  Ondanks corona mogen wij niet klagen omtrent sponsoring, er zijn weer een aantal nieuwe sponsors binnen gehaald door de pr-commissie, zodra de competitie weer gaat draaien zullen wij deze via de site aan u voorstellen. Jumbo Supermarkt Oegstgeest mochten wij begroeten als nieuwe subhoofdsponsor, de Jumbo vestiging over de brug aan het Rustenburgerpad , u wel bekend denk ik.

  Wij zijn bij aanvang van het nieuwe seizoen gestart met onze nieuwe kledinglijn, zie de website, hierbij wil ik Jenneke en Arenda hartelijk danken voor het vele werk dat zij hiervoor verricht hebben.

  Nogmaals over het voetbal zijn we snel uitgepraat, maar als bestuur zijn wij wel erg blij dat onze jeugdleden mochten blijven trainen en op de zaterdagen leuke onderlinge wedstrijden en toernooien konden spelen. Ook fijn dat het Sinterklaasfeest voor de allerjongste, 130 kinderen, gevierd kon worden in onze kantine. Dank hiervoor aan onze jeugdcommissie en HJO die dit allemaal perfect organiseerde.

  Ook fijn om te vermelden is dat de contracten met onze hoofdtrainer en HJO ook verlengd zijn, dit spreekt een wederzijds vertrouwen uit die garant moet staan voor de voortgang van onze sportieve aspiraties van onze vereniging.

  Bij het terugblikken zijn onze gedachte ook bij Ben van den Nouland die dit jaar is overleden. Ben was zeer nauw betrokken bij de vereniging, wij zijn hem dankbaar voor hetgeen wat hij voor onze club betekend heeft. 

  Er zijn door veel leden en commissies tal van acties georganiseerd om de club (financieel) te ondersteunen en daardoor de club redelijk goed door de crisis te laten komen. De grote clubactie, de oliebollenverkoop, de Rabo Clubsupport actie en de kerstbomen verkoop via Henk v.d. Nagel zijn hier mooie voorbeelden van. Alles bij elkaar heeft dit een leuk bedrag opgeleverd en laten deze acties zien dat onze leden ook in moeilijke tijden achter onze club blijven staan! We zijn al deze leden zeer dankbaar voor hun inzet.

  De komende jaren zal er, door de corona crisis en de financiële gevolgen daarvan, veel veranderen. Wat dit precies voor gevolgen gaat geven de komende jaren is nog niet te zeggen maar dat wij de komende tijd moeten bezuinigen is onontkoombaar. Wij gaan ervan uit dat dit u begrip heeft voor deze financiële maatregelen! 

  Voor uitblikken in deze tijd is bijzonder lastig, wanneer mogen we weer voetballen? Ik heb sowieso veel respect voor onze senioren leden, zij staan al lang “droog”, zowel op het veld als in de kantine! Het hele sociale gevoel wat je normaal bij een vereniging beleefd is voor even uit het normale leven verdwenen, dit geeft ook direct aan hoe bijzonder het normale was! Laten we hopen dat we weer snel mogen voetballen, de komende weken zullen we hier meer over horen van de overheid. Wij hopen dan ook snel weer activiteiten te mogen organiseren om onze trouwe leden weer het plezier te kunnen geven wat zij van onze vereniging gewend zijn. Verder staan natuurlijk nog steeds de nieuwbouwplannen op de agenda, wij hebben de laatste tijd best grote stappen gezet hierin maar we moeten nu de plannen om gaan zetten in daden. Wij gaan u zeker op de hoogte houden van de ontwikkelingen omtrent de nieuwbouw via de Valken’68 site. 

  Het zou erg mooi zijn als we dit jaar onze traditionele familiedagen weer mogen organiseren met de gebruikelijke springkussens op ons hoofdveld. Ook kunnen we dan eindelijk een paar mensen in het zonnetje zetten die al heel lang moeten wachten hierop. Ook zijn er een aantal jubilarissen waaronder 4 mannen die dit jaar 50 jaar lid zijn! Daarbij zijn er dit jaar ook nog zo’n 20-tal leden die al 25 jaar lid zijn, het wordt dus wat dat betreft een mooi jaar met veel speldjes en bloemen!

  Dit jaar is het ook weer een “veiling jaar”, deze wordt om de twee jaar gehouden en 2021 is weer zo’n jaar. De vraag is moeten we de organisatie opstarten, voor wat betreft de nieuwbouw is dit noodzakelijk om geld te generen voor dit project. Wij gaan dit als bestuur bespreken en ook dit laten wij u zo snel mogelijk weten via de site. 

  Al met al is het heel moeilijk om te plannen, we zijn nu in onzekere afwachting van wanneer hervatten we het seizoen? Wanneer en hoe zijn de grote vraagtekens, maar dit zijn ook de vragen die spelen buiten het voetbal om. We moeten afwachten en dit is moeilijk maar er zit niets anders op. Ik wil u nogmaals het allerbeste toewensen, en het allerbeste op dit moment zou weer het normale leven zijn, dat zou al fantastisch zijn!

  Met vriendelijke groeten en hopelijk snel tot ziens op de club.

  Jaap Janssen