• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Een heel gelukkig, voorspoedig en een gezond 2022!!!

  Beste Valken’68 leden, 

  Helaas ook dit jaar weer geen nieuwjaarsreceptie waar ik normaal gesproken het woord tot u mag richten, wederom gooit de lockdown weer de boel op slot. Helaas, maar het is zoals het is. We raken er inmiddels aan gewend en we moeten er mee leren leven.

  Ik wens u allen in ieder geval een heel gelukkig, voorspoedig en een gezond 2022 toe!!

  Zoals doen gebruikelijk is dit het moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en een vooruitblik te werpen, hoe moeilijk ook, op het nieuwe jaar.

  Bij het terugblikken gaan onze gedachten uit naar de mensen die het afgelopen jaar zijn overleden. Allemaal mensen die op een of andere manier zeer nauw betrokken waren bij onze vereniging. Sam Star meer dan 50 jaar lid en supporter, Martijn van Duijvenvoorde heel lang spelend lid geweest en sponsor van onze vereniging, Bart Imthorn een van de oprichters van onze vereniging. Nol Gordijn trouw barmedewerker en Jan Lamboo voor de technische ondersteuning bij diverse bouwprojecten. Ik wens hun nabestaanden veel sterkte toe het komende jaar.

  Wat betreft het voetbal en trainingen mochten we vanaf de zomerstop gelukkig weer normaal starten met het competitievoetbal, dit was een verademing voor spelers, trainers en vrijwilligers na haast een half jaar droog te hebben gestaan. Ons vlaggenschip begon zeer verrassend met een prachtige overwinning bij AFC in Amsterdam en sprokkelde daarna de punten bij elkaar. Tot de vervroegde winterstop zijn intrede deed stond ons eerste team op een prachtige 5e plaats met 12 punten, ons tweede selectieteam met nieuwe trainer Mike de Boer aan het hoofd, is ook zeer verdienstelijk gestart en heeft net als Valken 1 een goede basis neergezet voor wat betreft het vervolg van de competitie na de winterstop.

  Onze jeugdteams mochten ook eindelijk, na alleen maar trainen en onderlinge wedstrijdjes, ook weer aan een serieuze competitie beginnen. Onze jeugdafdeling groeit, ook in Corona tijd, als kool! Het is dan vanzelfsprekend dat ook het vrijwilligers kader mee moet groeien, dit geeft helaas in bepaalde commissies best wel eens problemen. Hier wordt hard aan gewerkt door de jeugdcommissie en het bestuur, het zou ook helpen als er ouders zijn die bereid zijn om aan te sluiten bij onze al actieve vrijwilligers. U kunt zich aanmelden bij onze jeugdvoorzitter Michael Sloos of bij Edwin Kluivers onze hoofd jeugdopleidingen. 

  Vrijwilligers zijn de levensader van een vereniging, zo ook bij Valken’68, vandaar dat het ons veel pijn deed om de vrijwilligersavond weer af te moeten lassen! Ik beloof u dat deze avond voor onze vrijwilligers er, zodra de corona perikelen het toestaan, georganiseerd gaat worden! Wij houden u op de hoogte zodra dit plaats gaat vinden, dit gaat op zeker een fantastische avond worden met natuurlijk ook de bekendmaking van de vrijwilliger van het jaar.

  Er worden normaal gesproken door onze jeugdcommissie tal van activiteiten georganiseerd om de club financieel sterker te maken, denk hierbij aan de oliebollenverkoop, de grote clubactie, de Rabo Clubsupport actie en de kerstbomenverkoop actie via Henk v.d. Nagel. Normaal gesproken leveren al deze activiteiten een heel mooi bedrag op waar de vereniging mooie zaken van kan regelen. Echter nu wij, in deze moeilijke tijden, deze financiële acties het hards nodig hebben valt het zwaar tegen wat er werd georganiseerd. Ik hoop dat dit een incident is en dat wij dit komende jaar weer kunnen rekenen op uw steun, die altijd zo vanzelfsprekend was, om deze voor de club zo belangrijke acties weer tot een succes te kunnen maken. Wij gaan intern natuurlijk ook aan de slag om dit beter te kunnen organiseren in samenwerking met onze leden!

  Wat wij afgelopen jaar ook niet konden houden is onze tweejaarlijkse kavelveiling, heel belangrijk voor onze vereniging zeker met de nieuwbouwplannen die op de agenda staan. Wij hadden de veilingdatum al verplaatst naar het voorjaar van 2022 maar hebben deze ook alweer bijgesteld naar 4 november 2022. De veilingcommissie heeft hierdoor iets meer tijd om weer prachtige kavels te verzamelen, wij hopen dat onze sponsoren onze veiling mensen niet zullen teleurstellen en dat wij weer met een mooi pakket aan kavels op 4 november de veiling kunnen starten.

  Voor wat betreft de nieuwbouw had ik u vorig beloofd dat onze plannen omgezet moesten gaan worden in daden, dit is- zijn wij nu achter - moeilijker dan gedacht. Onze nieuwbouw en renovatieplannen zijn inmiddels ingediend bij Gemeente Katwijk en is ook beoordeeld. Hier zijn een aantal vragen/ opmerkingen uit gekomen en die worden hopelijk snel beantwoord en het plan aangepast waar nodig. Met name de hoofdingang en de parkeerproblemen zijn hierbij belangrijke punten. Als wij dit verder uitgewerkt hebben met de Gemeente Katwijk kunnen wij de vergunning aanvragen en hopelijk dan zo snel mogelijk keihard aan de slag om dit project tot een fantastische accommodatie te doen brengen. 

  Voor uitblikken is nog steeds bijzonder lastig in deze coronatijd, ik ga van het positieve uit en hoop dat we in februari weer in competitie verband mogen voetballen. Dat onze selectieteams de goede start een mooi vervolg kunnen geven met als resultaat handhaving in de eerste klas. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Alan Campfens dit voor elkaar gaat krijgen met zijn jongens in zijn laatste seizoen voor Valken’68. Zijn opvolger is zoals u ongetwijfeld al weet Derek van der Plas , mister Quick Boys , die het nieuwe seizoen zijn bij ons op het Duyfrak zijn kwaliteiten wil laten zien. Maar we gaan natuurlijk eerst met Alan deze competitie afmaken en hem daarna het afscheid geven wat hij verdient.

  Voor uitblikken in deze tijd is eigenlijk meer hopen, hopen dat wij weer snel mogen voetballen, dat wij weer snel in gesprek mogen met mensen die ons kader willen versterken, dat wij weer snel in gesprek mogen met de Gemeente Katwijk om onze zeer gewenste nieuwbouwplannen te starten, dat wij weer onze familiedagen mogen houden en daarbij onze jubilarissen mogen eren, dat wij een aantal mensen de onderscheiding mogen opspelden die zij verdienen. Dat wij weer de toernooien mogen houden die al lang geleden door onze toernooicommissie voorbereid zijn, dat wij weer onze jaarlijkse Ronald Mc Donald actie mogen organiseren , dat wij onze veiling kunnen houden, en vooral dat wij weer de vereniging mogen zijn die wij zo graag willen zijn : de ontmoetingsplaats om te sporten voor jong en oud , om te kijken naar al dat plezier en daarbij een heerlijk bakkie of wat anders te drinken in de sfeer die bij ons past. Dit alles geregeld en georganiseerd door de helden van onze club, DE VRIJWILLIGERS, die staan te popelen om dit weer te mogen doen voor u !! 

  Ik wens u nogmaals het allerbeste en hopelijk snel tot ziens op de club.

  Jaap Janssen      

  Voorzitter Valken’68