• Warmte Betrokkenheid Ambitie Passie Plezier
 • Ambitie
 • Deel 3: Reisverslag trainingskamp Valken’68 in Portugal(Carvoeiro).

  Aan het einde van de tweede dag sloeg de passie voor het voetbal om in de passie voor eten, goede wijn en liefde. Mamma’s pasta en Papa’s pizza legde de bodem voor een passievolle avond. 

  Goed opgevoed en discreet legde een speler na het diner een briefje op het aan een restauranttafeltje zittende zuidelijke schone: “My name is Bart, call me 0657……”. Het hele nummer is niet vermeld omdat de telefoon van de voorzitter al snel leeg was die avond. De voorzitter had het al moeilijk, last van heimwee, want overal waar hij was zeulde hij het fotolijstje met een foto van zijn vrouw Ans met zich mee. 

  Zanger Jan Hoekstra bracht met zijn goddelijk stem de vrouwen in de plaatselijke kroeg in vervoering. Hij had duidelijk sjans. 

  Ook de lichtvoetige Joshua was een gewilde danspartner voor de vrouwen. 

  De derde dag was aangebroken, een dag van ontspannen en cultuur snuiven. Zonder navigatie, wij wisten de weg toch niet, en 16 rotondes verder, reed “el jefe regalateur” Johan moeiteloos naar één van de mooiste stranden van de Algarve. 

  Een op jonge leeftijd naar Valkenburg gevluchte Kosovaar, die inmiddels volledig is opgezogen in de  cultuur van warmte en betrokkenheid van Valken’68, vroeg zichzelf op luide manier af “Is dit allemaal zee ?”. 

  Na eerst Nick de Jong te hebben toegezongen, zijn 18e verjaardag, vertrokken we na de lunch voor een partijtje voetvolley op het strand. 

  De sponsors genoten in de aangrenzende  beachclub Nau van de sangria en de live music van de D String band. 

  Het diner mixed grill vindt vanavond plaats in Casa Algarve. 

  Daarna Karaoke in de Carvoeiro Bar. De rekening voor het smeren van de kelen zal  wel meevallen, want de eigenaar is Johan de Winter zijn ome Jan. 

  Mede dankzij de bijdrage van onze sponsors Confianza Accountants, H.Star Bloemengroothandel. Arco Fleurs, Diinks BV(Ronald Kuijt), Hans Janssen Blümenexport en C.Haasnoot was het mogelijk deze onvergetelijke trip te organiseren. Warmte, betrokkenheid, ambitie en vooral deze dag plezier maakte het weer een topdag.